• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HSYK`dan Kılıçdaroğlu`na Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`ndan (HSYK) yapılan açıklamada, dün bir gazetede yayınlanan haberden yola çıkarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, HSYK ve hakim ve savcılara yönelik ``mesnetsiz beyanlar``da bulunduğu, bu nedenle açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Somut olayla ilgili yürütülen bir soruşturma ve mahkeme tarafından verilmiş kararlar bulunduğu hatırlatılan açıklamada, ``Savcılık ve mahkeme kararlarının uygulanması sırasında kolluk tarafından ihlaller yapılmış ise bunun gereğinin Cumhuriyet savcılarınca, hakim ve savcılar tarafından ihlaller yapılmışsa bunun gereğinin de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`nca yerine getirileceği açıktır`` denildi.

Açıklamada, Anayasa`nın 138. maddesinin açık hükmüne rağmen Kemal Kılıçdaroğlu`nun açıklamalarının üzüntüyle karşılandığı belirtilerek, şöyle denildi:

``Cumhuriyet Halk Partisi`nin Sayın Genel Başkanından, siyaseti siyasetçilerle yapmasını ve yargı organlarını bu ortamlara katacak açıklamalardan kaçınmasını beklemekteyiz.
Son olarak belirtmek gerekir ki gerekçeleri kendileri tarafından da çok iyi bilinen ve kendilerine değişik vesilelerle yanıtlar verilen bazı köşe yazarlarının dayanaktan ve gerçeklikten yoksun iddialarını, hiç sorgulamaksızın sahiplenen ve açıklamalarda bulunan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`nu ve birbirinden değerli hakim ve savcılarımızı hedef alan sözlerinden dolayı kınadığımızı belirtir, konuyu kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarız.``


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir