• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Trump: Seattle anarşistlerden temizlenmezse ben yaparım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd, polis tarafından gözaltına alındığı sırada nefessiz bırakılarak öldürüldü.

Olay sonrası ülke genelinde başlayan protestolar, ortalığı adeta savaş alanına çevirdi.

Washington'da bir grup gösterici, belediye binasını işgal etti ve meclis binasına "Seattle Otonom Bölgesi" tabelası astı. Başkan Donald Trump, olaylara Twitter'dan sert tepki gösterdi.

"ŞEHRİNİZİ GERİ ALIN, YOKSA BEN ALIRIM"
Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan'a tepki gösteren Trump, "Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı. Hızlı hareket edin." çağrısında bulundu

"SEATTLE, İÇ TERÖRİSTLERİN EGEMENLİĞİNE GEÇTİ"
Yaşananlara tepkisini sürdüren Trump, "Radikal solcu Demokratlar tarafından yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!" ifadesini kullandı.

FLOYD GÖSTERİLERİ VE İÇ TERÖR TARTIŞMALARI
Minneapolis'ta 46 yaşındaki Floyd, 25 Mayıs'ta, gözaltına alındığı esnada bir polisin boynuna 8 dakika 46 saniye boyunca basması sonucu yaşamını yitirmiş ve bu olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması, ülkedeki polis şiddetini bir kez daha gündeme getirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir