• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...

BATMAN - Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, 5084 sayılı Teşvik Yasasının uzatılmasının bölge açısından çok önemli olduğunu belirtti.

 

5084 sayılı Teşvik Yasasının sonlandırılmasıyla birlikte bölgede işsizliğin artacağına değinen Aydiş, işsizliğin artacağı bir bölgede sorunlarında artacağını vurguladı. Aydiş, "Hükümet tarafından çıkarılan 5084 sayılı Teşvik Yasası, yaşadığımız bölge açısından önemlidir. Bu yasasının sonlandırılmaması gerekir. Eğer bu yasa devam etmezse bu bölgede işsizlik artacak ve işsizliğin arttığı bölgede haliyle sorunlar da artar. Dolayısıyla Teşvik Yasasının uzatılmasını temenni ediyorum" dedi.

 

Daha önce bölgede hiçbir yatırımın olmadığına dikkat çeken Aydiş, Hükümet tarafından çıkarılan teşviklerle bu bölgelerin yatırımcılar için cazibeli haline geldiğini söyledi.

 

Aydiş, "Teşviklerin sayesinde yatırımcılar bu bölgelere ilgi gösteriyor. Organize Sanayi Bölgesi`nde çıkarılan teşvikler sayesinde şuan da yer kalmadı ve ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi açılıyor. Dolayısıyla bu gibi yatırımlar olurken teşviklerin de olması çok önemlidir. Özellikle ama özellikle Teşvik Yasasının uzatılması bölgemiz açısından çok önemlidir. Teşvikler biterse bölgede işsizlik artacak ve sigortasız işçi çalıştırılacak. Bu da ülkenin ekonomisine etki yapar ve Hükümet de bundan zarar görür. Teşvikler devam ederse işsizlik de azalır. O yüzden teşviklerin devam etmesinden yanayız" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)