• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD'deki siyahi Floyd cinayetinde şoke eden karar! Kefaleti ödeyip serbest kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinden sonra başlayan protestoların yanı sıra önce ABD'yi sonra da dünyayı kasıp kavuran tartışmalar da dinmek bilmiyor.

Son gelen detaylar ise işlerin daha da kötüleşeceğinin habercisi.

Trump'ın polisin iterek düşürdüğü yaşlı gösterici Martin Gugino için önceki gün 'provokatör' ifadesini kullanması büyük eleştiri ve tepkilere neden olurken, Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, ABD Başkanı Donald Trump'ı savundu.

McEnany, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Trump'ın Buffalo kentinde 75 yaşındaki bir adamın polis şiddetine maruz kaldığı görüntülere ilişkin "kurgu" demesini savundu.

Olaylar araştırılırken konunun çok yönlü sorgulanması gerektiğini vurgulayan McEnany, Buffalo'daki olayın "şüphe uyandırıcı" olduğunu ve Trump'ın sorulması gereken soruları sorduğunu söyledi.

ABD lideri, New York eyaletinin Buffalo kentinde polis tarafından itilerek yere düşen 75 yaşındaki Martin Gugino hakkında bir komplo teorisini Twitter hesabından paylaşmıştı.

Trump, One America News televizyonunun bir haberine atıf yaparak, göstericinin faşizm karşıtı Antifa hareketinin provokatörlerinden olabileceğini ve 75 yaşındaki erkeğin polise tezgah kuruyor olabileceğini öne sürdü.

Trump, Gugino ve örgüt arasında bağlantı olduğuna dair herhangi bir delil sunmamıştı.

Trump, "Polisin ittiği Buffalo'daki protestocu ANTIFA provokatörü olabilir. 75 yaşındaki Martin Gugino polisin ekipmanını işlevsiz hale getirmeyi amaçlıyordu. İtildiğinden daha sert yere düştü. Bu bu bir tezgah olabilir mi?" demişti. ABD'li televizyon yorumcusu ve haber sunucusu Brian Stelter da CNN yayınına katılarak Trump'ın attığı dayanaksız tweet'i eleştirdi.

One America News'un yaptığı haberin doğru olmadığını ve bir dayanağı bulunmadığını söyleyen Stelter, haberde kesin bir yargıya varılmadığının ve her cümlenin sonunda bir soru işareti bulunduğunun altını çizdi.

Kaynağının bilinmediği bi komplo teorisinin isimsiz bir şekilde sosyal medyada ortaya atıldığını söyleyen CNN yorumcusu, bu iddianın önce haberlere sonra, ABD Başkanı'nın tweet'ine ve oradan da tüm dünyaya yayılmış olmasının saçma ve inanılmaz olduğunu söyledi.

Brian Stelter, Trump'ı da aldığı bu yanlış ve ssılsız bilgiyi tüm dünyayla paylaşarak kafaları karıştırmaya çalıştığı gerekçesiyle eleştirdi.

Bu iddiaları Rus trollere bağlayanların da olduğu sorusu üzerine Brian Stelter, One America News'da bu haberi yapan muhabirin geçmişte Moskova merkezli uluslararası medya kuruluşu Sputnik International'da çalışmış olduğunu söyledi.

Brian Stelter, ayrıca söz konusu muhabirin corona virüs ilk ortaya çıktığında da çeşitli komplo teorilerini haberleştirdiğini ve bunların "deli saçması" olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi senatörlerin tweet'i görmemiş ve duymamış gibi yaptıklarını ve başlarını öteki tarafa çevirdiklerini söyleyen Stelter, yaşananları "utanç verici" olarka nitelendirdi.

Öte yandan Başkan Trump, Katolik başpiskoposu Carlo Maria Viganò tarafından kendisine yazılmış bir mektubu tweet'leyerek paylaştı.

Uzun soluklu mektupta Viganò, mevcut iklimi iyilik ve kötülüğe karşı bir savaş olarak tanımlıyor. Viganò ayrıca corona virüs pandemisinin ve dünyayı saaran George Floyd protestolarının Trump'ın yeniden seçilmesine zarar veren 'derin devlet' planının bir parçası olduğunu ileri sürdü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir