• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Terk edilmiş olan Peygamberin sünneti ihya edilmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Hz Muhammed`in dünyaya teşriflerinin 1434. Yılı münasebetiyle İlke Haber Ajansı aracılığı ile bir demeç veren Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Müftüsü Alettin Bozkurt, bütün İslam Alemi`nin Mevlid Kandilini tebrik ederek, "Yüce Rabbimiz bizlere gerçek manada Peygamber Efendimiz gibi yaşamayı ve hayatta kaldığımız sürece onun sünnetini kendi hayatımıza tatbik etmeyi hepimize nasip etsin" dedi.
 
Asıl Mevlid Kandili`ni kutlamaktan maksat; Resulullah`ın sünnetini yaşamaktır
Mevlid Kandili demecinde Müslümanların bu geceyi Resulullah`ın sünnetini tatbik ederek ihya etmesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, Allah`ın Hz. Muhammed`i bütün aleme rahmet olarak gönderdiğini hatırlattı. Allah`ın Peygamberimizin ahlakını en yüce ahlak olarak anlattığına dikkat çeken Bozkurt, daha sonra şöyle devam etti: "Kur`an-ı Kerim`de sizin için Allah Resulu`nde güzel örnek vardır diyor. Allah`ı umman ahrete iman eden Allah`ı çokça zikreden sizler için, Peygamber`den güzel örnek vardır. Mevlid Kantili birkaç kutu bisküvi ve lokum dağıtmak değildir. Asıl Mevlid Kandili`ni kutlamaktan maksat; Resulullah`ın sünnetini yaşamaktır. Onun mesajlarına kulak vermektir."
 
Peygamberimiz insanları Allah`a kul olmaya davet etti
Peygamberimiz dünyada kaldığı sürece insanları hep eğitime, bilinçli olmaya, namaz kılmaya, hak ve hukuka riayet etmeye, insanları Allah`a kul olmaya davet ettiğini belirten Bozkurt, "Birçok ayetti kerimede Allah, Müslümanlara Peygamberine itaat etmeyi onun bize verdiklerini almayı, neden sakındırdıysa ondan sakınmayı emrediyor. Allah Resulü dünyada kaldığı süre boyunca ırklar ve diller arasında, insanlar arasında hiçbir fark koymamıştır. Onun yanında amir ile köle arasında asla bir fark yoktu. Allah`ın Peygamberi dünyada hep adaleti dağıtarak insanları hak ve hukuka çağırdı. Bir Müslüman Mevlid Kandilini kutlamak, Allah`ın rızasını kazanmak ve cennetine girmek istiyorsa Hz. Muhammed`in mesajlarını hayatına tatbik etmelidir" dedi.
 
Mevlid Kandili demecinde kardeşlik ve barışa çok ihtiyaç duyulan bir dönemde olduğuna da dikkat çeken Bozkurt, ancak müminlerin kardeş olduğuna vurgu yaptı.
 
Bozkurt demecinde son olarak Mevlid Kandili`ni fırsat bilerek, Hz. Peygamberin terk edilmiş olan sünnetlerinin ihya edilmesi tavsiyesinde bulundu. (Osman İçli- M.Sait Adiyaman / İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir