• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
SÜRESİZ NAFAKA MI OLUR?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Süresiz nafaka ödeme uygulaması binlerce erkeği mağdur ederken, nafakanın oluşturduğu tahribat ise tepkilere neden oluyor. Türkiye'de nafakasını ödeyemediği için 25 bini aşkın erkeğin cezaevinde olduğu belirtilirken, ömür boyu nafakanın bir zulüm olduğu ifade ediliyor. Süresiz nafaka uygulaması binlerce vatandaşı mağdur bırakırken, yasanın değişmesi için mağdurlar yetkililerden çözüm bekliyor.

"ESKİ EŞİNE ÖMÜR BOYU NAFAKA ÖDEMENİN İZAHI YOK"

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, "Cumhurbaşkanımız bütün bunların adaletsiz olduğunu defalarca dile getirdi ve 2.yargı paketinde; "Nafaka ve çocuk haczi konuları çözüme kavuşacak." dedi. Ancak bu sözler yerine getirilmedi. Aile, en önemli kurumumuzken dağılma noktasına gelmiş, kamuoyunda sürekli gündem olmuş ve nafakasını ödeyemediği için mağdurlarımız 3 aylık tazyik hapsine tutulmuş oldukları halde hâlâ somut bir gelişme yok. İkinci eşinin ve ondan doğmuş çocuğunun rızkını, her ay boşandığı eşin nafakasını ödemek için vermek zorunda kalan mağdurlarımız, yeni bir hayat kurma konusunda zorlanmaktadır. Evladına bile 18 yaşına kadar ödetilen nafakanın ölene kadar boşandığı kadına ödenmesinin bir izahı yoktur. Bilerek çalışmayan, nikâhsız birliktelik yaşayan kadının aldığı nafaka haramdır, adaletsizliktir. "Haramdır ama kadınlara Mehir veriyorlar mı?" diye sorgulamak ve üstünü örtmeye çalışmak da bu işi sulandırmaktadır." ifadelerini kullandı.

"SÜRESİZ NAFAKA MAĞDURİYETİNİN BİTMESİNE KİM ENGEL OLUYOR?"

Boşanmaların arttığını dolayısıyla mağdurlarında arttığını belirten Ergincan, " 'Aileyi nasıl ayakta tutarız?' diye düşünmek yerine Allah’ın ayetlerini sorgulamanın kimseye faydası olmaz. Feministlerin ailemize zarar verdiğini artık görmeleri lazım. Acaba süresiz nafakanın adil bir şekilde sonlandırmasına kim engel oluyor? Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanının kesin beyanlarına rağmen bu yasa çıkmıyorsa buna kimin engel olduğunun da araştırılması gerekiyor. Hükümetin içindeki bazı milletvekilleri ve yakın dernekler bu mağduriyetin giderilmesini istemiyor. Kadın dernekleri, erkeği itibarsızlaştırarak kadını yücelteceğini ve güçlü kadın olacağını sanmaktadır. Bunlar ahmak ve akılsızdır. Her türlü ahlaksızlığı meşru görenlerle aynı masada oturanlar, aileye zarar vermektedir." dedi.

"AİLE KUTSAL BİR HAZİNEDİR"

Süresiz Nafakanın adil olmadığını ifade eden Avukat Melike Gökdeniz ise şöyle konuştu: "Toplumumuz için kutsal ve yadsınamaz değeri olan ailenin son zamanlarda kanunların hakkaniyete aykırı olarak uygulanması sonucu yıprandığı ve hatta yıpratıldığı ortadadır. Dar anlamda aile sadece eşlerden oluşan bir birliği ifade ederken geniş anlamda aile anne, baba ve çocukların oluşturduğu kutsal bir hazinedir. Ancak ister dar anlamda bir aile olsun isterse de geniş anlamda bir aile olsun birlikteliğin sona ermesinden sonra en çok acıyı toplum çekmektedir. Bu acının azaltılması konusunda bütün yargı mensupları ortak olarak hareket etmelidir. Şöyle ki, biten evliliğin bitmeyen acılarını öncelikle çocuklar sonra da tüm toplum çekmektedir. Özellikle uzun zamandır gündemde olan ve yetkili kişiler tarafından bir çözüm getirileceği umut edilen süresiz nafaka ve nafakanın kaldırılması hususları her bir bireyin sorumluluğunu doğurmaktadır."

"EŞLER VE EVLATLARI DAHA FAZLA MAĞDUR OLMASIN "

Süresiz Nafaka mağduriyetinin bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Gökdeniz, "İnşallah en kısa zamanda boşanan her iki tarafı ve evlatlarını daha fazla mağdur etmeyecek kanuni, sosyal ve ekonomik açıdan eşit ve refah içinde yaşayabilecekleri düzenlemeler ile karşılaşırız. " dedi.

"BENDEN DAHA FAZLA MAAŞ ALAN BİRİNE ÖMÜR BOYU NAFAKA ÖDEYECEĞİM!"

 Eski eşine yaklaşık 3 yıldan beri nafaka ödemek zorunda olan Hüdaverdi Gönülaldı da sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Gönülaldı, "Ben yaklaşık 15 yıldır bir kamu kurumunda çalışıyorum. Yaklaşık 3 yıldır eski eşime nafaka ödüyorum. Nafaka ödediğim kişi benden daha fazla maaş alıyor. Ama ben buna rağmen her ay kendisine 260 lira para vermek zorundayım. Ayrıca 5 bin lira maddi 5 bin lira manevi tazminat ödedim.  Evliliğimizden çocuğumuz olmamasına rağmen eski eşime ömür boyu nafaka ödemek zorundayım. Yeni bir hayata başladım. Yeniden evlendim; ama eski eşime nafaka ödediğim için şuan ki evliliğim de zarar görüyor. Bu mağduriyetin bir an önce son bulmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir