• DOLAR 32.564
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2430.361
  • ...
65 yaş üstü vatandaşların cami hasreti sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışarı çıkan yaşlıların ilk durağı ise, camiler öğle ve ikindi namazlarında cami oldu. Yapılan uyarı ve ikazlara dikkat ederek camiye gelen vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak getirdikleri seccadelerin üzerinde namazlarını eda ettiler.

 

Camiyi ve cemaatle namaz kılmayı çok özlediklerini belirten yaşlı vatandaşlar, tekrar camiye ve cemaate kavuştukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Camide namaz kılmanın sevinci içinde olduğunu belirten vatandaşlardan Eset Güleşçe; “Kısıtlama kalktıktan sonra biz de hemen camiye koştuk. Rabbim namazımızı, orucumuzu kabul etsin. Allah’a yalvarıyoruz. Allah, inşallah dualarımızı kabul eder. Camilerimizi çok özledik ve çok merak ettik. Camilerimiz için ağladık, sızladık. Camiler bizim ana yurdumuz ve ana vatanımızdır. Camilerden başka gidecek bir yerimiz yok.” dedi.

“Caminin süsü cemaat, Kur’an ve duadır”

Toplum ve memleket olarak tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini dile getiren Abdullah Kaya, “…Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” ayetini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Biz hem camimizi hem de cemaatimizi özledik. Bir beldede eğer hiç kimse tarafından cemaatle namaz kılınmıyorsa bu namazın vebali o beldede bulunan herkesin boynundadır. Ezan-ı Muhammed-i ve cenaze namazı yine öyle. Bunlar dinin şiarlarıdır. Birkaç kişi tarafından kılındığında o beldede bulunan herkesin üzerinden farziyeti kalkar. Camilerimize de çok iyi bakılıyor Allah razı olsun. İnşallah durum daha iyiye doğru gidecek. Camiler ne kadar süslü olursa olsun bir önemi yok. Caminin süsü, cami içerisinde kılan cemaat namaz, okunan Kur’an ve yapılan duadır.”

“Bizi tekrar cemaatimizle buluşturan Allah’a hamdolsun”

Camiye ve cemaate kavuştukları için çok mutlu olduklarını belirten Yeni Norşin Cami İmam Hatiplerinden Yunus An, “Bizi tekrar cemaatimiz ile buluşturan Allah'a hamdolsun. Tabi bu bir safha, tam anlamıyla cemaatimize kavuşmuş değiliz. İnsanlık olarak bir musibet yaşıyoruz. Tabi bu musibetten ders alarak çıkarsak ve Allah’u Teala’nın belirlediği doğrultuda bir hayat yaşarsak, bu musibetten daha hayırlı bir şekilde çıkmış olacağız. Bu pandemi süresince yaklaşık 2 buçuk ay cemaatimizden uzak kaldık ama yine de görevimizin başında hem cami içerisinde hem de vefa grubundaki arkadaşlarımızla beraber Müslüman kardeşlerimize ve tüm insanlara hizmet etmeye çalışıyorduk. Bu süreçte camilerimiz hep açıktı. Biz yine görevimizin başındaydık. Ama cemaatimizden ayrı ve masumduk. Yaklaşık 2 hafta önce alınan bir kararla cuma namazlarının dışarıda kılınabileceği belirtildi. Cemaatimize kavuştuğumuz için çok mutluyduk. Bugün de alınan yeni bir kararla beraber artık 65 yaş üstü vatandaşlarımız da camilerimize iştirak etmeye başladılar.” ifadesini kullandı.

“Yine şahit olduk ki en güzel nezaket ve zarafet Müslümanlardadır”

Cuma ve vakit namazlarında belirlenen kurallara harfiyen uyulduğunu hatırlatan An, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine şahit oluyoruz ki en güzel nezaket ve nezafet dinimizde ve insanımızda var. Cemaatimiz belirlenen kurallara harfiyen uyuyor, maskeleriyle seccadeleri ile sosyal mesafeleri ile bütün kurallara riayet ediyorlar. Bu durum bizler için hakikaten bir sevinç kaynağı oluyor. Müslümanların kurallara uymada gösterdikleri hassasiyeti gördüğümüzde, onlardaki inancın ve samimiyetin ne derece olduğuna şahit oluyoruz. Bizler imam hatipler olarak ve din görevlileri olarak cemaatimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Tabi istiyoruz ki camimiz tamamıyla dolsun, fakat bu süreçte insanların bazı korkuları olabiliyor. Bunlar da yavaş yavaş kırılarak inşallah daha iyi ve güzel günlere hep beraber ulaşacağız. Allah bu musibeti ve virüsü inşallah bir an önce insanımızdan, ülkemizden de Müslümanların üzerinden defeyler. Allah, bizleri bu musibetten hakiki manada ders çıkaran, rızasına muvafık bir hayat yaşama niteliğine kavuşan Müslümanlardan eylesin.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir