• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Çocuklar yasağın kaldırılmasından yaşlılar esnetilmesinden memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 salgınının yavaşlamasıyla bazı kısıtlamalarını kaldırıldığını açıkladı. Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların haftanın her günü 10.00 ile 20.00 arasında dışarı çıkabileceklerini ve 18 yaş altı ile ilgili kısıtlamanın da küçüklerin ebeveynlerinin refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalktığını açıkladı.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını sürecinde 65 yaş üstünün haftanın her gününde 10.00 ile 20.00 saatlerinde dışarı çıkmalarına izin verilmesinin ve 18 yaş altı çocuklar için de yasağın kaldırılmasının ardından Gaziantep’te çocuklar, gençler ve yaşlılar soluğu dışarıda aldı.

Çocuklar ve gençler yasağın tamamen kaldırılmasından, yaşlılar ise yasağın esnetilmesinden memnun oldu. Gaziantep’te dışarıya çıkma yasakları esnetilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile yasakları kaldırılan çocuklar ve gençler parklarda vakit geçirdi.

Normalleşme adımları kapsamında ebeveynleriyle dışarıya çıkmalarına izin verilen 18 yaş ve altındaki gençler ile çocuklar güneşli havanın tadını çıkardı.

Güneşli havayı fırsat bilerek 100. Yıl Kültürpark'ta vakit geçiren 86 yaşındaki İsmail Sungur, kendilerine yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

“Evde kaldığımızdan dolayı sağlık sorunları yaşadık”

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağının kendileri için sağlık sorunlarına neden olduğunu belirten Sungur, “65 yaşında olan ve 65 yaşını geçmiş biri parka gelir oturur. Kahveye gidip oturmaz. 80 gündür evdeyim. Hiçbir yere çıkamadım. Bu süreçte ayaklarımızdaki damarlarda kan dolaşımı olmamaya başladı. Bundan dolayı ayaklarımıza kan pıhtılaşması oldu. Şimdi bu sıkıntıyı bu yasağa getirenler mi çekecek? 65 yaş ve üstüne getirilen yasağının sonuçlarının da düşünülmesi gerekiyordu. Bu yasağın bizim için olduğu söyleniyor. Zaten biz, nerede sakin bir yer varsa oraya gidiyoruz, kalabalığın içerisine girmiyoruz. Günlük dolaşacağımız da sadece iki saattir. Bu yasak getirilmemiş olsaydı, günlük 2 saat dolaşırdım ve bu şekilde de rahatsız olmazdım. Ama şu anda 200 metre bile yürüyemiyorum, hemen ayaklarım ağrıyor.” dedi.

“Bu süreç çocuklar için zor oldu”

Çocuklarını parka gezdirmeye getirdiğini belirten Mehmet İzciler, “Öncelikle bu yasağı kaldırdığından dolayı cumhurbaşkanına çok teşekkür ederiz. Malum yaklaşık üç aydan beri sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Bu süreç çocuklar içinde zor oldu. Fakat çocuklar için artık yasak kaldırıldı. Bizde bunu değerlendirmek istedik. Çocuklarla parka geldik. Hem çocuklarımızın psikolojisinin yerine gelmesini hem de temiz hava almak istedik. Çocuklarda bu süreçte evde bayağı sıkıldı. Bugün gezmek istediler, ben de kendilerini gezdiriyorum.” ifadelerini kullandı.

“Sokağa çıkma yasağı kaldırıldığından dolayı mutluyuz”

Çocuklar için yasağın kaldırılmasından memnun olduğunu belirten 16 yaşındaki Fatih İzciler de şöyle konuştu: “Yaklaşık üç aydan beri evdeydik. Bu süreçte çok sıkıldık ve bunaldık. Bugün de babam bizi gezmeye getirdi. Sokağa çıkma yasağı kaldırıldığından dolayı mutluyuz. Birlikte geziyoruz. Bu süreçte de tüm arkadaşlarımıza özledik, okula gidemiyorduk. Yasağın kalkması iyi oldu.”

Çocuklar ve gençler için uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının çok iyi olduğunu belirten 20 yaşındaki İsmail Tunçer de bu süreçte çocukların ve gençlerin çok sıkıldığını belirtti.

“Yasak kaldırıldığından dolayı parka rahatlıkla gelebiliyoruz”

Annesiyle parka gezmeye geldiğini belirten 10 yaşındaki Melisa Koncuk, “Aylar sonra sokağa çıktık. Coronavirus salgının engellenmesi için çocuklara sokağa çıkma yasağı getirildi. Ama bu yasak artık kaldırıldığından dolayı bizde parka rahatlıkla gelebiliyoruz. Artık bütün çocuklar sokağa çıkabilir. Ama maskesiz dışarı çıkmayalım, elimizi sık sık 20 saniye boyunca yıkayalım, sosyal mesafeyi koruyalım ve kimseye yaklaşmayalım. Her yere dokunmayalım ve temizliğe önem vermemiz lazım.” şeklinde konuştu.

“Aylar sonra sokağa çıktığımız için çok mutluyum”

Kendileri için uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldığı için çok mutlu olduğunu belirten 10 yaşındaki Gamze Nur Kayabulut, “Aylar sonra sokağa çıktığımız için çok mutluyum. Artık bizim için getirilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yasak kalktığından dolayı bizde gezmek istedik. Parkta çok güzel ve arkadaşlarımızla oyunu oynadık, çok güzel bir gün geçirdik.” diye konuştu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir