• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Arap Baharı bumerang etkisiyle Batı Baharına dönüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev – Doğruhaber/Analiz

Amerika Covid-19’da merkez haline gelmişti. Şimdi, ırkçılık karşıtı protestoların merkezi haline geldi. ABD’deki siyahiler neyi protesto ediyor? Kimin kime karşı olduğu belli olmayan protestolar Amerikan toplumunu nereye götürecek?

Özgürlüklerin ülkesi ABD! Her yıl, özgür insanların okullara yönelik silahlı saldırılarla, beyaz polislerin siyahi vatandaşlara yönelik uyguladığı şiddetle gündeme gelen ABD, yine gündeme geldi. Bu sefer olay CNN’de yapılan haberle kalmadı. CNN kendisi saldırıya uğradı. Beyaz Saray’ın ışıkları kapandı, ABD Başkan’ı sığınağa alındı. Amerikan’ın hemen hemen tüm büyük şehirlerde siyahi vatandaşların öncülüğünde protestolar başladı. Bildiğiniz gibi, olaylar polislerin elinde gözaltına alınırken bir siyahinin ölmesiyle başladı. Bu ilk defa yaşanan bir olay değil, buna benzer bir sürü olay daha önce de yaşanmıştı. Bu sefer ne olduysa olay büyüdükçe büyüdü. Şehirden şehire yayılarak, sonra ABD’den çıkarak AB’ye kadar ulaştı. Aklımıza ister istemez Arap Baharı geliyor. Bir dalga ile Ortadoğu’yu kaplamıştı. Şimdi, aynısı Batı’da yaşanıyor. Siyahilerin ABD’deki ırkçı polislere karşı başlatılan bir protesto eylemi Batı’nın sömürgeci zihniyetine karşı protestolar haline gelmiş durumda. Aslında,  George Floyd'un ölümüne sebep olan polisler mutlaka hak ettiği cezayı alacaklardır. Çünkü, ABD toplumu bir hukuk sistemini kurmaya başarmıştır. Mesele,  George Floyd'un ölümü ve suçlulara verilecek cezası değil, Amerikalı siyahilerin yıllarca belki de yüz yıllarca biriken, zihin altında var olan ve Amerikalı emperyalistlere karşı yıllarca biriken nefretin birden açığa vurulmasıdır. George Floyd'un ölümü ise sadece bunu tetiklemiştir. Ne kadar özgürlüklerinden bahsetseler de, bir siyahi Başkanı seçseler de ve siyahi generallerini yetiştirseler de emperyalistlerin, daha doğrusu Batı zihniyetli insanların siyahilere karşı başka kimsede olmayan farklı bir bakışı söz konusudur. Bunu kanunlarıyla, yasalarıyla yasaklayarak çok güzel gizlemişlerdir ama, bazı davranışlarla ve hayat tarzlarıyla siyahilerden ayrıldıklarını hep göstermek istemişlerdir. Ünlü şarkıcı Michael Jackson bunun tipik bir örneğidir. Özgürlüklerin ülkesinde bu sanatçı ihtiyaç duyarak beyaz olmak için uğraşmıştır. Rahmetli Muhammed Ali’nin hayat hikayesini hatırlayın. Batılıların bu düşüncesi sadece onlarda kalmamıştır. Gittikleri her yere de taşımışlardır ve diğer medeniyetler arasında da dönem dönem söz konusu olmuştur.

Batı’nın bu davranış biçimi ve düşüncesi sadece siyahilere karşı olmamıştır, kendilerinkinden din, renk, kültür, dil, yaşam biçimi değişik olan tüm insanlara karşı Batı hep böyle olmuştur. Batı’da dünyaca ünlü düşünürler, hatta insan hak ve hürriyetlerinin savunucuları da vardır ve olmuştur. Fakat, bu tüm Batılılar öyledir demek asla değildir. Afrika’da, Ortadoğu’da Batılıların yaptıkları bunun açık bir delilidir. Batılılar nasıl Afrika’da, Ortadoğu’da kan akıttılarsa Batılı düşünürlerini de zamanında yakmışlar, asmışlar ve hapse atmışlardır. Bugün siyasetçiler, düşünürler ve hukukçular konuşurken hep Amerika’yı örnek getirirlerdi. Fakat, bugün Amerika örnek olmaktan çıkmıştır. Amerikalı siyasetçiler ne yapacağını şaşırmış, korkmuş ve siyahi vatandaşlarıyla protesto gösterilerine katılmaya başlamışlardır. Bembeyaz Trump yağmalamalara karşı ama, protestoculara destek veriyor. Joe Biden de destekliyor, şerifler ve polisler ve hatta ABD Genel Kurmay Başkanı bile protestoculara destek veriyor. Peki, bunlar kimi protesto ediyorlar? Başkan ve diğer Başkan adayı ABD’yi mi protesto ediyor? Şimdi Latin Amerikalılar da destek vermeye başladı. İngilizler, Fransızlar, Almanlar ve

Danimarkalılar da bu protestolara destek vermeye başladılar. Her yapılan kötülük sahibine dönecektir sözü bugün tam anlamıyla görmekteyiz. Arab Baharı adı altında Ortadoğu’yu karıştıranlar bugün kendi ülkelerinde halkın ayaklanmasıyla karşı karşıya. Bu olayları siyasetçiler kendi lehine kullandıktan sonra yatıştıracaklardır. Çünkü, olay tamamen kontrolden çıkarsa dönüp dolaşıp Yahudi karşıtı eylemlere dönüşebilir. Çünkü, tüm bu kölelik, ırkçılık, nefret ve emperyalist düşüncelerin arkasında Siyonistlerin bulunduğu açıkça biliniyor. Batılıların siyahilere karşı olan tavrı ve davranış biçimi Yahudilerde tüm Yahudi olmayan insanlara karşı söz konusudur.        

Bu haberler de ilginizi çekebilir