• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
HÜDA PAR'dan HAMAS'ın çağrısına destek: GASPÇI İŞGALCİYİ ENGELLEYİN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Siyonist işgal rejimi, dünya geneli İslam ümmetinin içinde bulunduğu zaafı ve ihtilafı kendi lehine çevirerek yüzyıllardır rüyasını gördüğü Filistin’i Yahudileştirme planlarına hız katmış durumda. İşgalci siyonistlerin bu adımlarına karşı Hamas, İslam ümmetinin ciddi ve fiili adımlar atması gerektiği yönünde bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya karşı HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam “Filistin toprakları ve Müslümanların kutsal mekânlarını işgal etmeye çalışan siyonist rejim meşrulaştırılmamalı, Mescid-i Aksa ve Filistin’in özgürlüğü için Müslümanlar arasında bir birlik sağlanmalıdır." diyerek karşılık verdi.

HAMAS'TAN, SİYONİSTLERİN İLHAK PLANINA KARŞI CİDDİ VE FİİLİ ADIM ATMA ÇAĞRISI

Hamas sözcüsü Hazim Kasım yaptığı yazılı açıklamada, "Arap ülkeleri ile uluslararası camianın, siyonist işgal rejminin ilhak planını reddeden tutumunu takdir ediyoruz. Ancak bu konuda işgal rejimi ve ABD'ye baskı uygulamak için ciddi ve fiili adımlar atılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kasım ayrıca, işgalci siyonistlerin kanun dışı davranmaya ve uluslararası hukuku çiğnemeye alışmış olmasından ötürü sadece medya ve siyasetteki tutumlarla yetinmenin mümkün olmadığını kaydetti.

"MESCİD-İ AKSA VE FİLİSTİN’İN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜSLÜMANLAR ARASINDA BİR BİRLİK SAĞLANMALIDIR"

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yaptığı haftalık dış gündem değerlendirmesinde; Yemen’deki insani kriz, İngiltere’nin gayri hukuki Irak kararı ile Suudi Krallığı ve işgal rejimi arasındaki Mescid-i Aksa görüşmelerini değerlendirdi.

Sağlam Filistin’deki son gelişmeler ile ilgili, "Suudi Krallığı’nın İslam dünyasının ortak düşmanı olan işgal rejimiyle ilişkiler geliştirmesini ve siyonist rejimin Mescid-i Aksa üzerindeki işgalini tanıyan diplomatik girişimlerini kınıyoruz. Filistin toprakları ve Müslümanların kutsal mekânlarını işgal etmeye çalışan siyonist rejim meşrulaştırılmamalı, Mescid-i Aksa ve Filistin’in özgürlüğü için Müslümanlar arasında bir birlik sağlanmalıdır." çağrısında bulundu.

“FİLİSTİN’İ İŞGAL REJİMİNE PEŞKEŞ ÇEKEN İHANET ANLAŞMASI”

ABD gözetiminde, Suudi Arabistan Krallığı ve işgal rejimi arasında Mescid-i Aksa’nın idaresi gündemiyle görüşmelerin gerçekleştirildiğine işaret eden Sağlam, "Söz konusu görüşmeler, Filistin’i işgal rejimine peşkeş çeken ihanet anlaşması kapsamındadır. İşgal rejimiyle normalleşme girişiminde öncü olan Suudi Krallığı, ihanet anlaşmasının da ekonomik sponsoru konumundadır. Mescid-i Aksa’dan sorumlu olan İslami Vakıflar Konseyi’nde Suud’un temsilcilerinin bulunması, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’nın statükosu ile ilgili planlarını kolaylaştıracaktır. Bu plan, 2018 yılında da işgal rejimi muhalefeti tarafından gündeme getirilmiş, Mescid-i Aksa ile ilgili gelecek anlaşmalarda Suud’a merkezi rol verilmesi gerektiği söylenmişti." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir