• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Ağır hasarlı olduğu için yıkılan okulların yerine yenisinin yapılmamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ’da yaşanan depremin ardından, merkez ve ilçelerinde birçok ev ve bina kullanılmaz hale geldi. Hasar tespit çalışmaları neticesinde ağır hasarlı olan ev ve binaların çoğu yeniden yapılmak üzere yıktırıldı.

Ağır hasarlı olduğu için yıktırılan Palu Atatürk Ortaokulu ile Palu Anadolu Lisesi öğrencileri başka okullara nakilleri gerçekleştirildi.

Öğrencilerin mağdur olduğunu belirten ilçe halkı, bir an önce yıktırılan okulların yerine yenlerinin yapılmasını istiyor.

“Öğrenciler nereye gidecek, nasıl ders görecek. Bunu düşünen yok

Okullar, yaşanan depremin ardından çok çabuk bir şekilde yıktırıldığını belirten İbrahim Kömürcü, “Çok çabuk bir şekilde ağır hasarlı olan okullar yetkililer tarafından yıktırıldı. Önümüzdeki aylarda okullar açılacak. Şu ana kadar bir temel açılmadı. Konu ile ilgili ne zaman yapılacak diye bir bilgilendirme yapılmıyor. İlçemiz çok zor durumda. Öğrenciler nereye gidecek, nasıl ders görecek? Bunu düşünen yok. Hiç kimsede gündeme almıyor. İlçemize yazık. Büyüklerimizden isteğimiz bu konuda gerekli olan girişimlerde bulunmalarıdır.” dedi.

Yıktırılan okulların yerine yenisinin yapılmaması nedeniyle öğrenci ve velilerin mağdur olacağını belirten vatandaşlardan Furkan Yılmaz ise, gerekli adımların atılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Okulların açılmasına 2 ay kaldığı halde henüz temel bile atılmadığını dile getiren Ebubekir Alkan, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimiz bir an önce okullarına gitmek istiyor. Fakat konu ile ilgili bir açıklama yok. Halk olarak okulların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Elâzığ merkezde okullar hızla yapılıyor. Diğer yerlerde de yapılmasına rağmen neden Palu’da yapılmıyor? Yetkililer, bu konuda bir çaba göstersinler. Konu ile ilgili bir açıklama yapsınlar. Okullarımızın yapılmaması için hiçbir neden de yok. TOKİ evleri yapılıyor, diğer istihdam alanlarında çalışmalar yürüyor ama Palu ilçemizdeki 2 okul ile ilgili bir açıklama yok. Yetkililer bir an önce bu konuda bir çözüm getirsinler. Çocuklarımız kendi okullarında eylül ayında okula başlasınlar.”

“İlgili kurumların bu iki okul için ne tür bir düşünceleri var ise, kamuoyunu da bilgilendirmelerini istiyoruz”

Yaşanan depremin ardından Palu’da ağır hasarlı olan iki okulun devleti tarafından yıktırılmasının yerinde bir karar olduğunu, yenisinin de bir an önce yapılması gerektiğini dile getiren Osman Zenginoğlu, “Yıktırılan Palu Atatürk Ortaokulu ve Palu Anadolu Lisesi, eylül ayında açılacak olan bu okullarla ilgili şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı. Şu anda inşaatı, ihalesi ne durumdadır bilmiyoruz. Bir an önce bu okulların yapılıp öğrencilerimizin kendi okullarına gitmelerinin sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca ilgili kurumların bu iki okul için ne tür bir düşünceleri var ise, kamuoyunu da bilgilendirmelerini istiyoruz.” dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir