• DOLAR 34.255
  • EURO 37.706
  • ALTIN 2885.947
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA:`Başbağlar katliamı alevi-sünni çatışması için yapılmış`
İçişleri Bakanlığı`nın Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna gönderdiği rapora göre, Başbağlar olayından bir hafta önce bölgede etkili Alevi kanaat önderi İsmet Türkmen`in kaçırılarak öldürüldüğü, akabinde ise Başbağlar katliamının meydana geldiği olayın mezhep çatışmasının zemininin hazırlaması için yapıldığı belirtildi.

DİYARINSESİ: 8 çocuğuyla tek gözlü evde yaşam mücadelesi veren annenin dramı
Diyarbakır`da 8 çocuğuyla duvarı dökük, camları kırık, nem kokulu tek gözlü bir evde yaşam mücadelesi veren Meral Bora, 150 lira olan kirayı veremediği için çocuklarıyla sokakta kalma korkusuyla yaşıyor. 6 ay önce çalışmak için Van`a giden eşinden bir daha haber alamadığını anlatan Bora, yetkililerden sıcak bir yuva için yardım bekliyor.

ÖZGÜR HABER GAZETESİ: Liste haftaya
TİGEM`in Ceylanpınar`daki Tarım İşletme Müdürlüğü`ne alacağı 135 işçinin isimleri, gelecek hafta açıklanacak. Ceylanpınar İşletme Müdürü Tekin Ünal, işletmeye alınacak 135 işçi için İŞKUR aracılığıyla belirlenen 405 aday ile yapılan mülakatın değerlendirmesinin kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

 

HABER DİYARBAKIR: Diyarbakır Surları nihayet temizleniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEB Şube Müdürlüğü tarafından Diyarbakır surları temizleniyor.

 

DİYARBAKIRSÖZ: İnsanlık dışı davranış!
Polis, uzman çavuş, hemşire ve öğretmen dört kişi hasta ziyaretinde, görevli hemşire ve temizlik görevlisini hastanelik etti. 4 zanlı, 2 saatlik gözaltının ardından serbest bırakıldı.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Polisin kaza kurşunuyla yaralanan genç kız şikâyetçi oldu
Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde Açıköğretim Lisesi sınavı sırasında okul bahçesinde bir öğrenci ile tartışan polisin tabancasından çıkan kaza kurşununun kasığına isabet etmesiyle yaralanan 20 yaşındaki Muhsine Belge, kazaya sebebiyet veren polisten şikâyetçi olduğunu belirterek, her şeye rağmen okumaya devam edeceğini söyledi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Ertelenen sınav yapıldı
Dicle Üniversitesi`nde (DÜ) 150 kişinin alınacağı Kürtçe Tezsiz Yüksek Lisans sınavı yapıldı. Önceki güm soruların çalınması nedeniyle düne ertelenen Kürtçe Tezsiz Yüksek Lisans sınavı, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi`nde yapıldı. Sınav için polis ve özel güvenlik elemanları önlem aldı. Sınava girenler, cep telefonlarını dışarıda bırakarak ve üst aramasından geçirilerek içeri alındı.

 

GAZETE DİYARBAKIR: O hemşire dehşet anlarını anlattı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde cumartesi günü Kazım U. (84) tedavi altına alındı. Hastaneye önceki gün saat 22.00`de giden polis memuru Kemal A., Uzman Çavuş Osman U., öğretmen Sibel S. ve hemşire Berfin A. izin almadan Kazım U.`yu ziyaret etti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir