• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...

Gerçekleştirilen ziyarette tarımsal faaliyetlerin önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Sur Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mahmut Akbaş, tarımsal faaliyetlerin pandemi döneminde hız kesmeden devam ettiğini belirterek yasaklar döneminde tarımla uğraşanların belgelendirilmeleri şartı ile gerekli kolaylıkların sağlandığını söyledi.

Akbaş, "Tarımın emekçileri olan tarım işçilerimizin çalışmaları için tüm düzenlemeler sağlanarak ve üretimde sağlık tedbirleri alınarak tarlalardaki çalışmalar aksatılmadan devam ediyor. Bugün de ilçemize bağlı Kuşburnu Mahallesi'nde üretim yapan çiftçimizin tarlasında tarım işçilerimizle birlikteyiz. Tarım işçilerimizin pandemi dönemimde en çok risk alanlar olarak üretimin devamlılığı için canla başla çalışıyor olmalarından dolayı kendilerine teşekkürlerimizi ilettik." dedi.

Kurum müdürlükleri olarak tarım işçilerine desteklerini ifade eden Akbaş, "Tarlada sıcaklığın en fazla olduğu mevsimde, günün her saatinde Türkiye'nin tarım ve gıda ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarına devam ettiklerinden dolayı da bakanlık, il ve ilçe müdürlükleri olarak da hep kendilerinin yanında olduğumuzu belirtik." şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdür Yardımcı Süleyman Aktoprak ise, bu süreçte tarım işçilerinin çalıştıkları yerlerde bireylerin, ailelerin barındıkları yerlerin iyileştirilmesi ve çalışanların sosyo-ekonomik yönden destekleneceğini ve hastalıkla ilgili işveren ile çalışanlar arasında bir kurum olarak bir köprü görevini yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından kurum müdürleri ve tarım işçileriyle birlikte tarlaya giderek fide dikimine yardımcı oldu. (İLKHA)