• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...
israil Askerleri Cuma`yı Kılanlara Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Aksa Müessesi yaptığı açıklamada, işgal askerlerinin yoğun bir şekilde ses bombası ve göz yaşartıcı bomba atmasının ardından özel bir birliğin de El-Meğaribe kapısından Mescidi Aksa’nın avlusuna girip cemaate saldırdığını belirterek, çıkan şiddetli çatışmaların yayılmasından korkan işgal askerleriyle özel birliğin daha sonra geri çekildiğini ifade etti.

Kudüs konusu uzmanı Rasim Abdulvahid yaptığı açıklamada, Mescidi Aksa’da namaz kılan Müslümanların kahramanlığı ve direnişi karşısında işgal güçlerinin Mescidi Aksa’nın avlusunu terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

El-Aksa Müessesi yaptığı açıklamanın devamında, geri çekilen işgal güçlerinin bu kez El-Kıblî mescidi kapılarından içeri girip toplanan Müslümanları ablukaya almak istediğini bildirerek, Müslümanların direnişlerine dayanamayan Siyonist askerlerin geri çekilmek zorunda kaldığını ifade etti.

Diğer yandan olaylara geniş yer veren Siyonist medya, dünkü baskınlarda Mescidi Aksa’da namaz kılan üç Filistinli gencin işgal askerleri tarafından tutuklandığını duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir