• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Batmanlı çiftçiler mercimek hasadından memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Rekolteden umutlu olduklarını belirten Recepler (Receba) köyündeki çiftçilerden Salih Karahan, hasat mesaisinin sürdüğünü belirterek, verimin bu sene geçen seneye oranla yüksek olduğunu söyledi.

"Zirai mahsuller bütün insanlığa aittir"

Zirai ürünlerin verimi bütün insanlığı etkilediğini belirten çiftçi Mehmet Salih Karahan, "Bu sene yağışların bol olması nedeniyle mercimek çok iyi yetişti. Havaların ısınmasıyla mercimeklerimizi bu sene de biçtik. Tam kuruyana kadar tarlada bekletiyoruz. Kuruduğu zaman (patoz) biçer makinasına koyacağız inşallah. Ziraat bütün insanlığa aittir. Ziraat olmazsa bütün insanlar bundan zarar görür ve etkilenir. Bunun için herkesin ziraat mahsulleri için dua etmesi gerekir." diye belirtti.

Karahan, "Arpalarımızın da birkaç güne kadar zamanı gelecek ve biçer makinalarımız geldiği zaman 10-15 gün içinde arpalarımızın da hasadını bitireceğiz inşallah. Benim kendi arazilerimle beraber, toplamda 100 dönüme yakın icare (kiralık) ederek hepsini mercimek ektim. Köyümüz dağlık olduğundan çevremizdeki köyler gibi arazisi yok. Allah Teâlâ bu Coronavirus hastalığını en kısa zamanda bütün Müslümanların içinden kaldırsın ve darda olanlara da ferahlık versin inşallah." dedi.

 

"Ilısu barajından dolayı ekinlerimiz biraz geç çıktığından gelecek sene biraz daha geç ekeceğiz"

Baraj suyunun yükselmesinden dolayı bu sene mercimeklerin geç kuruduğunu söyleyen çiftçi Kahraman Budakar, "Geçimimizi çiftçilik ve hayvancılıkla sağlıyoruz. Bu seneki hasadımız bereketli ve iyidir. Şu anda havaların ısınmasıyla, vakti geldiğinden mercimeklerimizi biçiyoruz. 10 gün sonrada inşallah öğüteceğiz. Sonrada koyularımızı tarlaya salacağız. Mercimeklerimizin bir kısmını kendi evimiz için kaldırdıktan sonra kalanını da satacağız. Buradaki tarlamda 5 dönüm mercimek ektim. Karşı taraftaki tarlama da arpa ektim. Bu sene Ilısu barajından dolayı ekinlerimiz biraz geç çıktığından, gelecek sene biraz daha geç ekeceğiz. Allah bütün çiftçilerimize kolaylık versin ve işlerini rast getirsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir