• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
İstanbul Adalar’da faytoncuların kullandığı atlar sahiplendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adalar’da motorlu taşıtların kullanımının yasak olması sebebiyle yıllardır faytonlar için kullanılan atların çok yorulmaları sebebiyle zaman zaman ölmeleri medyaya yansımış ve birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Yaşanan olumsuz durumun üzerine Adalar’da faytonların yasaklanması gündeme gelmiş ve fayton yerine insan taşımacılığında kullanılmak üzere elektrikli araçların kullanılması gündeme gelmişti. Bir çileye dönüşen faytonculuğun yasaklanmasının ardından özel yapım elektrikli araç projesi geliştirildi.

Faytonların yasaklanmasının ardından fayton esnafının yıllardır faytonlar için kullandığı 177 at İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alındı.

İlk etapta satın alınan toplam 177 atın, 20’si İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Meslek Yüksek Okulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü tarafından sahiplenildi. Sahiplenilen atlar, İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yeni yerlerine taşındı. Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi de 8 Haziran’da 20 at daha sahipleneceği bildirildi.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir