• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas: İlhak planı işgalcinin karşısına yeni bir intifada çıkmasına yol açar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas yaptığı basın açıklamasında, Kudüs'ün İslam şehri olduğunu ve öyle kalacağını, yeryüzünün güçlerinin onun kimliğini, ismini ve tarihini değiştirmeye güçlerinin yetmeyeceğini, oranın Filistin devletinin sonsuz başkenti olduğunu vurguladı. Açıklamada Kudüs ve Filistin üzerinde işgalin ve planlarının geleceğinin yokluk olacağı ifade edildi.

Hamas, neksenin yani siyonist rejiminin Kudüs'ü işgalinin yıl dönümünde Kudüs ve Filistin davasını tasfiye için oyunların devam ettiğini, bunların son şeklinin de işgalci ABD – siyonist işgal rejimi iş birliğiyle hazırlanan uğursuz Yüzyılın Anlaşması planı olduğunu belirtti.

Açıklamada söz konusu planın gündeme getirilmesinin bölgedeki bazı resmi rejimlerin işgal yönetimiyle ilişkileri açıktan normalleştirme, onunla siyasi, ekonomik, kültürel alanlarda, spor ve sanat alanlarında ilişkileri kurmaya çalışmalarıyla eş zamanlı olduğuna dikkat çekilerek bu tutumun, Filistin halkını siyonist düşmana karşı mücadelesinde sürekli destekleyen İslam toplumlarının onurlarına ve iradelerine karşı bir haddi aşma olduğu vurgulandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir