• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD'de durdurulamayan eylemler İtalya ve İspanya'ya sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya ve İspanya'da binlerce kişi, ABD polisi tarafından boğazına basılarak nefessiz bırakılıp öldürülen 46 yaşındaki siyahi George Floyd’u anarken ırkçılığı protesto etti.

İtalya'nın başkenti Roma'da STK'lar öncülüğünde bir araya gelen eylemciler, ABD'nin polis şiddetini kınadı. Protestocular, "Siyahların Hayatı Değerlidir (Black Lives Matter)" sloganı attı. Bazı protestocular, Nefes alamıyorum", "İnsan rengi suç değildir" ve "Hepimiz Floyd'uz" yazılı dövizler taşıdı.

"Siyahların hayatı değerlidir", "Adalet yoksa barış yok", "Hepimiz birlikte yapabiliriz", "Irkçılığa hayır", "Siyah-beyaz ayrımı yok, hepimiz insanız", "Adalet istiyoruz ama şimdi" ve "Floyd ölmedi aramızda" şeklinde sık sık slogan atan eylemciler Eylemciler, 2020 yılına geldiklerini ve hala ırkçılığın devam ettiğini ifade ettiler.

Floyd'un zalimce öldürülmesi İspanya'da da protesto edildi. Başkent Madrid'deki ABD Büyükelçiliği binası önünde toplanan binlerce kişi, polisin tutumu ve ırkçılığını protesto etti. İspanya'da faaliyet yürüten STK'lar öncülüğünde bir araya gelen eylemciler, "Adalet yoksa barış da yok", "Irkçılığa hayır", "Polis şiddetine hayır", "Donald Trump bir suçludur", "Hiç kimse yasa dışı değildir" şeklinde sloganlar attı.

Protestocular, "Adalet", "Barış ve farklılık için", "Irkçılığa karşı tek yumruk", "Siyahi hayatlar önemlidir", "Sessizlik aynı zamanda bir baskıdır" yazılı dövizler taşıdı.

Her iki ülkede de eylemciler nefessiz bırakılarak öldürülen George Floyd’u ölüm anına dikkat çekmek acıyla 8 dakika 46 saniye sessiz kalarak eylemlerini sürdürdü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir