• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Suriyeli Çocuklardan Vahşet Anları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’deki iç çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye sığınanların sayısı her geçen gün artıyor. Hatay sınırına yakın Suriyeli vatandaşlar, Yayladağı ilçesine bağlı Göveççi Köyü ve Altınözü ilçelerinden giriş yapıyor. Sığınmacıların önemli bir bölümü Yayladağı’ndaki eski Tekel binasında Türk Kızılay’ı tarafından kurulan çadırlarda misafir ediliyor. Kadın, yaşlı, erkek ve genç; Suriyeliler arasında hamile kadın ve çok sayıda yaralıda mevcut. Durumu ağır olan yaralılar Hatay’daki hastanelerde tedavi ediliyor.

Büyük korkular içinde Suriye’den Türkiye’ye gelen insanlar genellikle basın-yayın organlarına görüntü vermek istemiyor. Suriyeliler gazete ve TV`lerde çıkmaları halinde hayatlarının tehlikeye gireveğinden endişe ediyor. Ülkelerindeki karışıklığı anlatanlardan biri de 15 yaşandaki Ahmet V. Cisr-eş Şuğur bölgesinden kaçan Ahmet V. yaşadıklarını dehşet içinde anlatıyor. Askeriyenin her tarafı sardığını belirten Ahmet, insanların çaresiz bir şekilde Hatay`a kaçtığını belirtti. Geldiği yerde en son 10 kişinin öldürülüp 100 şahsın yaralandığını ifade eden Ahmet V; “Köylerimiz darmadağın edilmiş halde. Su, ve elektrik kesilmiş halde. Tarlalar yakılıyor. Askerler kadın ve çocukları öldürüyor.” dedi.

Ahmet V. halkın özgürlük istediğini belirterek, “Yeter ki Beşar Esat gitsin. Kim gelirse gelsin” ifadelerini kullandı.
12 yaşandaki Muhammed D. İse Suriye’de çok sayıda insanın öldürüldüğünü dile getirdi. Huzur istediklerini anlatan Muhammed D. hürriyete vurgu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir