• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
20 Genç Hafize Taç Giydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman İl Müftülüğü tarafından organize edilen törenle eğitimlerini tamamlayan 20 hafız Kur`an öğrencisine düzenlenen törenle icazetleri verildi.
 
Batman Kültür Merkezi Konferans Salonu saat 13.00`da yapılan programa İl Müftüsü Hasan Çağlar ve bayanlar katıldı.
Yoğun ilgi gösterilen program Kudret Camii İmamı M. Ali Sağdıç`ın okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı.
 
Kur`an tilavetinin ardından İl Müftüsü Hasan Çağlar, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. Çağlar, 20 genç kızın Kur`an`ı Kerim`i baştan sona kadar ezberledikleri için ve bu gün icazet törenlerinde bulundukları için çok mutlu olduğunu söyledi.
Kur`an`ı Kerim`in Allah`ın son kelamı olduğunu belirten Müftü Çağlar, Allah`ın hiçbir kitabı kıyamete kadar Kur`an`ı Kerim`den başka koruyacağını belirmediğini söyledi.
 
Çağlar, "Allah Kur`an`ı Kerim`i kıyamete kadar ancak biz koruruz` diyor. Allah Teâlâ Kur`an`ı Kerim`i böyle hafızlarla koruyor. Kur`an Allah`ın kelamıdır ve herhangi bir beşerin sözü değildir. Kur`an`ın ilk hafızı peygamberimizdir. Peygamberimizden günümüze kadar gelen İslam tarihinde daima hafızlar oluştu. Hiçbir kitaba nasip olmayan hafızlık Kur`an`ı Kerim`e nasip olmuştur. Küçücük bir kitabı ezberleyen kimse bulamazsınız ama Kur`an`ı Kerim o heybetiyle ve 6 bin 666 ayetiyle ezberleyen 3 yaşındaki çocuklar dahi var. Allah kelamını okumayı o kadar kolay kılmıştır ki, hiçbir kitaba o kolaylık verilmemiştir" dedi.
Kur`an`ı hafız eden genç kızlar ise, "Kur`an`ı okumak ve hafız etmek çok güzel bir duygudur. Hafızlık çok emek isteyen ve sabır isteyen bir iştir. İnşallah bundan sonrada birçok arkadaşımız da bizi takip ederek Kur`an`ı hafız eder. Kur`an`ı Kerim`i herkesin hafız etmesini istiyoruz ve bu bir aşkla yapılması gereken bir iştir. Bizden sonra da genç kızların bu güzel Allah`ın kelamı Kur`an`ı okumalarını en içtenlikle tavsiye ediyoruz" dediler.
 
Programa katılan ailelerde, yapılan programın çok güzel olduğunu ve 20 genç kızın hafız olarak taç giymesinin kendilerini duygulandırdığını söylediler. Bundan sonrada genç kızların Kur`an`ı Kerim`i okuyarak icazet alan kızların yolundan yürümelerini istediler.
 
Program, ilahiler, hafızlık eğitimi ile ilgili slayt gösterimi ve hafız öğrencilerin kısa kısa ayetler okumasıyla devam etti.
Son olarak 20 hafız genç kıza törenle taçları giydirildi ve hediyeleri verildi.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir