• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
Libya ordusu Sirte kentini ele geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Libya ordusunun Trablus'un 450 kilometre doğusunda yer alan Sirte kentini darbeci Hafter milislerinden geri aldığı belirtildi.

Libya Ordusu bugün, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri, Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir operasyon başlattığını ilan etmişti.

Sirte kentine, Libya ordusunun yeni bir operasyon başlatmasının ardından darbeci Hafter'e bağlı milisler kaçtığı ifade edildi.

Başkent Trablus'un yaklaşık 450 kilometre doğusundaki sahil kenti Sirte'ye ilerleyen Libya Ordusu, bugün Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini Hafter milislerinden kurtarmıştı.

Libya Ordusu Sirte'de BAE'ye ait SİHA düşürdü

Libya Ordusu, Sirte'de,  darbeci Hafter milislerine destek veren Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait bir SİHA düşürdü.

Libya ordusunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sirte'nin "30. Kapı" bölgesinde BAE'ye ait CAIG Wing Loong tipi bir SİHA'nın düşürüldüğü açıklandı.

Ayrıca Libya hükümeti, Petrol Tesisleri Güvenliği Müdürlüğü en büyük petrol sahası Şerare doğalgaz alanı ile Melite petrol kompleksi arasındaki bağlantı borusunun vanalarını açtığını duyurdu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir