• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Siyonist işgal rejiminden Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi, Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan alıkoymak ve engellemek için türlü türlü oyun ve kirli planları icra etmekten çekinmiyor.

Bu planlarından biri de sıradan bahanelerle Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmak ve engellemek için cezalar vermek.

Bu kirli planları doğrultusunda, Kudüslü gazeteci Sundus Uveys'e 3 ay, Raide Said Halili'ye de 5 ay Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmaya ilişkin ceza bildiriminde bulundu.

Siyonist işgal rejimi, mayıs ayının sonunda Sundus Uveys adlı genç bayan gazeteciyi Mescid-i Aksa'nın avlusunda gözaltına aldıktan sonra serbest bırakmıştı.

Öte yandan, Raide Said Halili, Mescid-i Aksa'nın avlusunda birkaç bayan arkadaşıyla oturduğu esnada işgalci Siyonistlerin kendisini tehdit ettiğini ve soruşturmasının önceki günlerde tamamlandığını açıkladı.

Raide Halili, Siyonist işgal rejiminin gerçekleştirdiği tutuklama ve Aksa'dan uzaklaştırma politikalarının yanı sıra Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini kolaylaştırma, Kudüslülerin direncini kırmaya ve onları Aksa'yı savunmaktan vazgeçirmeye dönük kirli planları olduğunu belirtti.

Siyonist işgal rejimi, daha önce de eski Kudüs-Filistin Müftüsü Şeyh İkrime Sabri başta olmak üzere onlarca Kudüslüye Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir