• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
İran İstihbaratı: ABD, tutuklu casusunun olası ölümünü kolluyordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İstihbarat Bakanlığının Casuslukla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, Michael White'ın, iki yıl önce turist kisvesi altında ülkeye sızan Amerikan askerlerinden biri olduğu belirtildi.

Casusluk faaliyetleri çerçevesinde aldatma yöntemleriyle İran vatandaşlarını kullanmaya çalışan bu şahsın İran İstihbarat Bakanlığının Casuslukla Mücadele Dairesi tarafından yakalandığı belirtilen açıklamada, aynı zamanda bir şahsın da kendisinden şikayetçi olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Adı geçen kişi nihayetinde mahkumiyet sürecinden yaklaşık iki yıl sonra, hastalığının şiddetlenmesi ve insani nedenlerden dolayı yargının kararıyla ülkeden ihraç edilmiştir." ifadelerinde bulunuldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran için kullandığı teşekkür sözlerine değinilen açıklamada, "Covid-19 hastalığı ile ırkçılığa karşı protestoları yönetme konusunda çaresiz kalan Trump. büyük ölçüde kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyduğu için profesyonel olmayan davranışla iki ülke arasındaki temelli sorunların yerine yüzeysel konulara odaklanıp İran’la müzakere için zemin hazırlamaya çalışmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

"ABD, White'ın olası ölümünü kullanacaktı"

Açıklamada, "İstihbari bilgilerimize göre, ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook’un yanı sıra ABD’li bazı politikacıların amacı, kronik hastalığı bulunan Michael White'ın olası ölümünü İran’a karşı 'bomba haber' olarak kullanmaktı. Fakat onun serbest bırakılmasıyla insanlık dışı davranmalarına imkan sağlanmamıştır." denildi.

ABD'de 16 aydır tutuklu bulunan İranlı bilim insanı Mecid Tahiri ve İran'da iki yıldır tutuklu bulunan Michael White eş zamanlı olarak serbest bırakılmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir