• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
İçişleri Bakanı Soylu: "Ağrı yatırımlarla cazibe merkezi olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı'da yapımına başlanan Ayakkabıcılar Sitesi'nin temel atma törenine katıldı.

Ağrı'da 7 bin kişilik istihdam sağlayacak olan Ayakkabıcılar Sitesi'nin temel atma törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, buraya dökülen harç ile teröre harç döktüklerini vurguladı.

 

Temel atma töreninde konuşan Soylu, terörle mücadeleye değinerek "Eylül ayında Cudi ve Ağrı Dağı'nda piknik yaparak huzurumuzu dünyaya duyuracağız. İnşallah Eylül ayında Cudi'de, ardından da Ağrı'da çok güzel piknik yapacağız üst üste. Hem orada hem burada dünyaya mesaj vereceğiz. Diyeceğiz ki, huzurumuz Cudi'dedir, huzurumuz Ağrı'dadır, huzurumuz bizim Türkiye'mizin 780 bin kilometrekarenin her santimetre karesindedir." dedi.

 

Bakan Soylu, "Türkiye salgın döneminde ortaya koyduğu mücadele ile salgın döneminde liderliğinin farkını ortaya koymuştur. Dünyanın bizden daha gelişmiş ülkelerinin bu dönemde ne hale geldiğini bizler hep birlikte gördük. Ama Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu dönemi dünya ülkelerine nazaran başarı ile geçirmiştir." ifadelerini kullandı.

"Bu salgın döneminin dünyada ortaya koyacağı bir değişim olacak"

Terörler mücadelenin yanı sıra yapılacak yatırımlarla birlikte Ağrı'nın ülkenin cazibe merkezi konumuna geleceğini söyleyen Soylu, "Bunların yanında biz burada şimdi çok önemli bir tesisin harcını, betonunu dökeceğiz. Demek istediğim şu: Biz burada bu harcı sadece Ayakkabıcılar Sitesi'nin temeline dökmüyoruz, bu harcı tamamen kapatmak üzere hep birlikte terörün üzerine döküyoruz. Bunun yanında birçok projelerimiz oldu. Bu projelerin hepsi Ağrı'yı huzura getirdi. Şunu da ifade edeyim ki, bu salgın döneminin dünyada ortaya koyacağı bir değişim olacak. Türkiye'de de olacak.  Ama benim öngörüm Doğu ve Güneydoğu önümüzdeki 20-30 yılın üretim merkezi olacak. Ağrı'da dolayısıyla önümüzdeki yılların cazibe merkezi olacaktır. Önümüze bir fırsat geldi ve biz hep birlikte çalışarak bu fırsatı değerlendireceğiz. Bu projelerle Ağrı'da nüfus artacak. Artık kimse Ağrı'dan dışarı göç etmeyecek." şeklinde konuştu.

"Siyasette en büyük darbe, terördür"

Konuşmasında milletvekilliği düşürülen üç milletvekili ile ilgili olarak da konuşan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

Birkaç gündür meclisteki bazı milletvekillerinin, hukukun gereği milletvekillik statülerinin alınması sebebi ile darbe söylemleri üretmeye çalışıyorlar. Allah aşkına… siyasetteki en büyük darbe, terördür. Ülkeye en büyük darbe, terördür. Darbeyi meşrulaştırmak için hukukun yolunu, demokrasinin yolunu, kardeşliğin yolunu tıkamakla eş tutmayınız. Bu ülkenin bir çocuğu olarak bunu söylüyorum. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Birazdan bu temeli atacağız. Burada göreceğiz ki aslında önümüze yepyeni bir hayat açılıyor. 7 bin kişi çalışacak burada. Ağrı cazibe merkezi olacak. Diğer bütün iller Ağrı'yı örnek alacak. Burası gelişecek, aynı zamanda Ağrı gelişecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya açılış töreninde Ağrı Valisi Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan eşlik etti.

Temel atma törenin ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler, helikopterle Doğubayazıt ilçesine doğru hareket etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir