• DOLAR 32.483
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2479.474
  • ...
Hakkari`de Öğrenciler Sınıflarına Camdan Giriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğu ve Güneydoğu`da etkili olan şiddetli kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, en büyük sıkıntıyı yaşayan yine öğrenciler oldu. Batı`da günler öncesinden yapılan uyarılar ve alınan önlemler malesef Doğu illeri için geçerli olmuyor. Kar yağışı öncesinde medya yoluyla yapılan uyarılar ve sosyal medyada başlatılan `okullar tatil olsun` kampanyaları da Doğu illerini kapsamıyor malesef..

CAMLARI KIRIP SINIFA GİRDİLER

Son olarak Hakkari`de çekilen görüntüler izleyenlere `Batı`da yağan da kar mı` dedirtecek türden. Şehre 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu Geçitli köyünde öğrenciler kar altında kalan okullarına ulaşmak için olağanüstü çaba sarfettiler. Okulun kapı kısmının karla kaplı olması üzerine öğrenciler okullarının camlarını kırarak sınıflarına ulaşmak zorunda kaldılar.


KUCAKLARINDA ODUN TAŞIDILAR

Pencereden sınıflara girmeyi başaran öğrenciler, okulun odunluk kısmında aldıkları yakacakları kucaklarında taşıyarak sınıf sobasını yakarak önünde ısınmaya çalıştılar.


`İÇERİ ZOR GİRİYORUZ`

Karla kaplı okulda binbir zorlukla okumaya çalışan A. Kerim Ertunç yaşadıkları güçlükleri şu sözlerle anlattı: "Öyle bir kar var ki pencerelerden içeri zor giriyoruz. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz kar çalışması başlatarak okulu kardan temizlemeye çalışıyorlar. Biz de okulun sobasını yakarak onlara destek vermeye çalışıyoruz"

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir