• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Evlat nöbetindeki aileler, Coronavirus tehlikesine rağmen eylemlerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her sabah bir umutla uyanıp HDP Diyarbakır İl Binası önüne gelen aileler, çocuklarından gelecek hayırlı bir haberi bekliyor.

Çeşitli tarihlerde çocukları HDP/PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan gözü yaşlı aileler, Coronavirus tehlikesine rağmen eylemlerine devam ediyor.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan HDP Diyarbakır İl binasının önünde evlat nöbeti tutan aileler, zaman zaman partililerin hakaret ve tehditlerine maruz kalmalarına rağmen, kararlı tutumlarını değiştirmiyorlar. Acılı aileler, tek amaçlarının çocuklarının geri gönderilmesi olduğunu belirtiyorlar.

"278 yılda geçse çocuklarımıza kavuşmadan biz burayı terk etmeyeceğiz"

2015 yılında fırında çalışan daha sonra kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Fatih Demir (24) için 13 Eylül 2019'da Diyarbakır'ın Hani ilçesinden evlat nöbetine katılan Abdullah Demir, evladını almadan nöbetini sonlandırmayacağını söyledi.

Demir, "278 gündür evladımız için buradayız. 278 yılda geçse çocuklarımıza kavuşmadan biz burayı terk etmeyeceğiz. 5 yıldır bir düğüne gitmedik ve bayramlaşma yapmadık. Coronaviruse rağmen eylemimize devam ediyoruz. Ramazan da dâhil biz buradaydık. Bayram olmasına rağmen bayramımız buruk geçti. Lütfen sesimizi duyan herkes bize yardımcı olsun." dedi.

"Suriye'ye, Kandil'e her yere gittim ama seni bana göstermediler"

Oğluna gelmesi için çağrıda bulunan Demir, "5 yıldır senin peşinden koşuyoruz. Suriye'ye, Kandil'e her yere gittim ama seni bana göstermediler. Eğer fırsat bulursan adalete, devlete teslim ol. 13 kişi ailesine kavuştu ve şu an hepsi birlikteler. Devlete teslim olamıyorsan peşmergelere teslim ol. Burada sana ceza vermeyecekler ve ailenle yaşamana izin verecekler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir