• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
`Kaçak kullanım bedeli ve TRT payı kalkmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, tüketiciye yansıtılan kaçak kullanımı bedeline tepki gösterdi. Göktaş, " Yıllardır söylüyoruz, yazıyoruz, ilgili mercilere başvurular yapıyoruz, davalar açıyoruz, açtığımız davaları kazınıyoruz, ama halen bu anlamsız, hukuksuz, ve adil olmayan ödemeyi bizden alıyorlar. "dedi.

 

"Kaçak Kullanım Bedeli ve TRT Payı Kalkmalı"

En kısa zamanda çok acil bir şekilde Devletin bu işle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapması gerektiğini savunan Göktaş sözlerine şöyle devam etti: "Faturaları inceleyin, aktif enerji bedelini anladık. Dağıtım bedeli, Okuma bedeli, enerji fonu, elektrik tüketim vergisi, KDV, Perakende hizmet bedeli, TRT payı ne ararsan var. Artık yakamızdan düşmesi gereken TRT payının kaldırılması lazım. Bize ne TRT`nin finansmanından. Millet TRT`yi zorla ayakta tutmak zorunda mı? Piyasa belli. Diğer TV nasıl reklam ile ayakta duruyorsa, TRT`de çalışsın kendi yağında kavrulsun. Ayakta durabiliyorsa durur, durmuyorsa kapatır. Millete faydası, getirisi ne? Sırtımızdaki bu kamburun atılması gerekir. Bir başka husus KDV ve Elektrik tüketim vergisi. Bu vergilerden birisini alırsınız, iki ayrı vergi olur mu? Okuma bedeli, perakende hizmet bedeli. Daha yok mu? Birkaç kalem daha koyun, biz tüketicileri oydukça oyun (!) Allah korkusu olan buna izin verir mi? Böyle abuk subuk bir uygulamaya geçit verir mi? Yeter artık, yakamızdan düşsünler, sırtımızdan insinler. Milletin bu çetrefil uygulamalara dayanacak gücü kuvveti kalmadı"

 

"Devlet Önleyemediği Suçun Cezasını Masum Tüketiciden Çıkartıyor"
Hırsızın, çalan çırpanın devlete getirdiği külfetin hiçbir suçu olmayan zavallı tüketiciye zorla ödetirildiğine dikkat çeken Göktaş şunları söyledi: "Kayıp kaçak bedeli hırsızların tüm milletimizin kesesinden çaldığı bedeldir. Bu ülkede milyonlar çalıyor ve devlet bunu önleyemiyor, önleyemeyince de bu çalınan rakamı abonelerden çıkartıyor. Onların çaldığını bizlere ödetiyor. Böyle bir mantık ve hukuk, adalet anlayışı nerede var? Ayıptır, günahtır, yazıktır diyorsunuz, o yerli bile olmuyorlar. Vatandaşın kabaran elektrik faturalarını ödeyecek takadı kalmamıştır" dedi.

 

"EPDK Aldığı Kararları Gözden Geçirsin"

Göktaş, "Tuzu kurulara seslenmiyorum. Emekli, memur, işçi, esnaf, dar gelirli kesimin bu faturaları ödemesi mümkün değil. Faturalar gün geçtikçe kabarıyor. İçinde Allah korkusu olanlar durumu çok acil bir şekilde değerlendirsinler. EPDK nın bir genelgesi ile bu paralar milletten kesilmeye devam ediyor. Yasal değil, kanuni değil, adil değil, hak ve hukuk kavramı içinde değil. Neye göre, neden, niçin ve ne sebeple hırsızın, çalanların çaldığı parayı biz namuslu abonelerden alıyorsunuz? Millet geçimini zor temin ediyor, birde bu hırsızların devlete verdiği zararı çekiyor. Allah`tan korkun yahu! " dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir