• DOLAR 32.59
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2404.994
  • ...
Gaziantep’te Covid-19 tedbirleri kapsamında işyerleri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Coronavirus nedeniyle iş yerlerinde hijyen ve fiyat denetimlerini ve virüse karşı alınan tedbirleri yakından takip ederek, vatandaşların sıklıkla kullandığı ve gıda ürünleri satan iş yerlerini denetlemeyi sürdürüyor.

Yapılan denetimlerde gıda üretimi yapan işyerleri, depolama alanları ve satış noktaları, kuaförlerde temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gramaj, son kullanım tarihi, saklama koşulları ve kuaförlerde uygulaması gereken kuralları titiz bir şekilde kontrol ediliyor.

Zabıta ekipleri ayrıca virüse karşı iş yerlerinde uygulanması gereken kurallar konusunda da esnafı hem bilinçlendiriyor hem de uyarıyor.

Gerçekleştirilen denetimlerle ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaşanılan zorlu süreçte belediye olarak denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.

“İş yerlerinde kurallara dikkat edilmeli”

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin 365 gün 24 saat aralıksız bir şekilde denetimlerini sürdürdüğünü anımsatan Tahmazoğlu, “Bu yapmış olduğumuz denetimler halkımızın daha sağlıklı ürünlere ulaşabilmeleri ve iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol etmek için yapılıyor. Coronavirus’ten dolayı hijyen kurallarına biraz daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor.” dedi.

“Vatandaşımızın sağlıklı ürünlere normal fiyattan ulaşsın istiyoruz”

Şahinbey Belediyesi olarak zabıta ekiplerinin lokantalar, fırınlar ve gıda maddesi satan işyerlerini aralıksız bir şekilde denetlediğini belirten Tahmazoğlu, “Zabıta ekiplerimiz denetimlerinde hem fiyat hem de hijyene dikkat ediyorlar. Amacımız; vatandaşımızın sağlıklı ürünlere, yüksek fiyattan değil, normal fiyattan ulaşmasını sağlamak. Yaşadığımız bu zorlu süreci kurallara riayet ederek el birliği ile atlatacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir