• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
MÜSİAD:Başörtüsü ve Kürt Sorunu Çözülmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- MÜSİAD Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında başörtü sorunun çözülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Kürt sorununa da değinilen açıklamada, MÜSİAD`ın atılacak adımları desteklediği belirtildi.
 
Eğitim sistemindeki başörtüsü yasağı uygulamasının biran önce değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada "Eğitim sistemimizdeki çağdışı inanç özgürlüğü kriterleri ile bağdaşmayan başörtüsü yasağı uygulaması biran önce değiştirilmeli yasakları meşrulaştırma yerine bireylerin inançları doğrultusunda özgür ve modern yasalar düzenlenmelidir. Bu itibarla kılık kıyafet yönetmeliğinin biran önce değiştirilmesini, kişilerin inançları doğrultusunda eğitim görmelerine ve çalışmalarına imkân tanınmalıdır" denildi.
 
Açıklamanın devamında Kürt Sorunu da değinilerek şu ifadelere yer verildi: "Bölgemizin kangrenleşmiş sorunu haline gelen Kürt sorunu için atılan adımları önemsiyor, atılacak adımların kalıcı ve tarafları memnun edecek nitelikte çözümler üretilmesini arzu ediyoruz. Zira Çözümün ortağı olmayanlar sorunun esiri olacaklarını bilmelidirler. Bu itibarla sorunun esiri olunmaması ve daha fazla mağduriyetlere neden olunmaması adına kalıcı çözümler için gerekli adımların ivedi olarak atılmasını destekliyoruz" (Salim Kavak-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir