• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Gaziantep’e atanan Müftü Hazırlar, ilk cuma namazını kıldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık bir ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan atama kararı gereği Kütahya İl Müftüsü iken Gaziantep İl Müftülüğüne atanan Hüseyin Hazırlar, kentteki ilk cuma namazını kıldırdı.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi “Küçük Buhara” olarak adlandırılan Gaziantep’te de 2'nci kez sosyal mesafeli cuma namazı eda edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Covid-19 salgını önlemleri kapsamında 16 Mart tarihinde 81 ilde toplu ibadete ara verilmesinin ardından, 74 gün sonra ilk kez geçen hafta tüm ülkede vatandaşlar hasretle beklediği cemaatle kılınacak cuma namazına kavuşmuştu.

Bu hafta da tüm ülkede olduğu gibi Gaziantep’te de vatandaşlar, seccadelerini alarak cuma namazını kılabilecek alanlarda erkenden yerini aldı.

Daha önce sosyal mesafe gözetlenerek işaretlenen yerlere vatandaşlar, seccadelerini sererek özlemle bekledikleri cemaatle namaz kılmanın heyecanını yaşadı.

Abdestlerini evlerinde alarak cami başta olmak üzere stadyum, kapalı semt pazar yerlerine gelenlerin girişte ellerine dezenfektan sıkıldı. Seccadelerini sosyal mesafe kuralına göre seren vatandaşlar, uzun bir süre sonra cemaatle namaz kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Cuma namazının ardından vatandaşlar, aylar sonra cemaatle namaz kılmanın sevincini yaşadı. Cuma namazı için Ulu Camii’ye gelen vatandaşlar, coşku ve sevinç içerisinde namazı eda etti.

Ulu Camii’deki ikinci Cuma namazını kente yeni atanan Müftü Hüseyin Hazırlar kıldırdı. Hazırlar, cami avlusunda ve cami civarındaki parkta Cuma namazına gelen vatandaşlara “Ahirete İnanan Mümin” başlıklı hutbe verdi.

Hutbenin ardından vatandaşlar, Hazırlar imamlığında Cuma namazını eda etmenin sevincini yaşadılar.

Cuma namazının ardından İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Hazırlar, daha önce Gaziantep'te il müftü yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatarak, yeninden Gaziantep’te göreve başlamaktan da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hazırlar, “Bugün bu güzel ve gazi şehirde il müftüsü olarak yeniden göreve başladık. Rabbime hamd ediyorum. Bugün Ulu Camii’de cuma namazımızı cemaatimize birlikte eda ettik. Mübarek bir günde göreve başladık. İnşallah Rabbim bizleri bu güzel şehirde hayırlı hizmetlere vesile kılar. Niyetimiz ve irademiz inşallah bu yönde olacaktır.  İnşallah hedefimiz; bu şehrin dini, manevi ve ilim hayatına, fikir ve değer dünyasına iz bırakarak gitmektir. İnşallah Gaziantep'teki bütün din görevlilerimizle birlikte burada hizmet veren hizmet erbabıyla beraber koşturacağız. Bu şehir gerçekten bölgenin önemli bir lokomotifi ve aynı zamanda ülkenin de parlayan yıldızı olan bir şehirdir. İnşallah din hizmetleri bağlamında da biz bu çıtayı yükseltmek için gayret edeceğiz. Kardeşlerimizden istirhamımız bu ulvi görevde muvaffak olmamız için bizlere dua etmeleridir. Bu hayırlı hizmeti inşallah hakkıyla yerine getirmemizdir.” dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir