• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir su arıtma cihazında dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Başta su arıtma markaları önemli bir unsur oluşturmaktadır. Bunun yanında kullanacağınız su arıtma cihazının montajı sırasında ve sonrasında alabileceğiniz yardım olup olmaması önemlidir. Ürünün garantisinin olup olmadığı, bunun yanında cihazın kalitesinin ve bakımının nasıl olması gerektiğini bilmek ve bilgi almak su arıtma cihazı alınırken dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

Eğer bu konuda doğru yerden cihaz almak istiyorsanız Meridyen Su Arıtma firmasına ait web sitesini ziyaret edebilir ve su arıtma cihazı fiyatları hakkında bilgi de alabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazının İşlevi

Almış olduğunuz su arıtma cihazının montajdan sonra işlevi hakkında da bilgi almanız gerekir. Örneğin sık sık sorun çıkaracak bir cihaz ya da sürekli malzemelerini değiştirmek zorunda kalacağınız bir cihaz olduğu fikrin e varırsanız bu cihazı almaktan vazgeçmelisiniz.

Çünkü cihaz bu sebeplerden dolayı hem görevini tam olarak yapamayan bir cihazı hem de maliyet açısından da oldukça maliyetli bir cihaz satın almış olursunuz. Su arıtma cihazının bütün filtre işlemlerini yapabilen bir cihaz olmasına dikkat edin.

Su Arıtma Cihazının Filtre Bakımı

Su arıtma cihazının içerisinde oldukça önemli ve su arıtma işleminin gerçekleştirilmesi için olmazsa olmaz filtreleri vardır. Bu filtrelerin en önemli özellikleri gerekli kalitede ve tamamen benzersiz yabancı ürün gibi olmamasına dikkat edin. Çünkü filtrelerinizin 8 veya 10 ay gibi süre ile değiştirilmesi gerekir.

Böyle bir durumda yabancı ya da filtresinin bulunması zor bir ürün aldığınız da su arıtma cihazının filtre bakımını tam anlamıyla yapamazsınız. Su arıtma cihazı filtresi özellikle membran işlevinin tam olarak yerine getirilebilir bir sistem içerisinde bulunması gerekir. Yoksa bu uyumsuzluk nedeni ile sızıntı ve basınç düşüklüğü yaşanacaktır.

Su Arıtma Cihazının Belgeleri

Su arıtma cihazının önemli ve olması gereken bazı belgeleri vardır. Almadan önce su arıtma cihazının bu belgelerinin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu belgeler Water quality ya da Ce belgesidir. Bunun yanında İSO kalite belgesi bu cihaz için bulunması gereken belgelerden diğeridir. Fiyatı yüksek olan cihaz her zaman için iyi cihaz anlamına gelmez. O yüzden bu konuda en iyi bilgiyi Meridyen firmasından alabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazının Pompalı Olup Olmaması

Su arıtma cihazı alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise cihazın pompasının bulunup bulunmadığıdır. Bu durum aynı zaman da cihazın motorlu olup olmadığı ile ilgili olarak paraleldir. Yani özellikle cihazınızın kurulacağı yerin basıncı bu konuda önemlidir. Eğer 24 saat süre ile sürekli bir basınç elde edemeyeceğiniz bir durum söz konusu ise bu durumda pompalı cihaz tercih etmelisiniz. Buda motorlu cihaz tercih etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Su Arıtma Cihazının Aşaması

Su arıtma cihazının farklı türlerde aşaması bulunmaktadır. Sizin kullandığınız su arıtma cihazının olması gereken aşama da olup olmadığını almadan önce mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Çünkü su arıtma cihazlarında oldukça büyük bir yere sahiptir. Su arıtma cihazı sağlığınız açısından en az 5 aşamalı su arıtma cihazlarından olmalıdır.

Çünkü özellikle cihazda bulunan filtre sayısı aşamaya göre değişmektedir. Yani aşama sayısı arttıkça cihazın gelişmişlik özelliği de daha çok artmış olacağından en az 5 aşamalı cihazı tercih etmelisiniz ki bu cihazların 10 ve üstü aşamalı olanları vardır. Bu diğer aşamalı cihazları görmek için Meridyen adresini ziyaret edebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazında pH Değeri

Bir su arıtma cihazında ortaya konan suyun pH değeri oldukça önemlidir. En fazla 8.5 pH değerinde olmalıdır. Öbür türlü bu su arıtma cihazı fazla bir pH değerinde su ortaya koyuyorsa bu su çok sağlıklı olmayacaktır. Sizin en az 5 aşamalı su arıtma cihazını seçip burada ki pH değeri hakkında bilgi alarak sağlığınız açısından doğru kararlar vermelisiniz.

Çünkü su arıtma cihazının başta taktırıyor olmanızın sebebi zaten sağlık amaçlıdır. O yüzden sağlığınızı olumlu yönde etkileyecek olan bir su arıtma cihazını almalısınız. Bunun yanında bu su arıtma cihazının bütün belgelerinin olup olmadığını kontrol edip almalısınız. Diğer bütün cihazları incelemek için yardım almak için, fiyat bilgisi edinmek için ve farklı seçenekleri görmek için https://meridyensuaritma.com sitesini ziyaret edin.

Bu haberler de ilginizi çekebilir