• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
Erdoğan`ın Grup Toplantısından Satırbaşları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı`nda konuştu...

Ekmek israfı konusuna değinen Erdoğan, "Dünyada yılda 870 milyon insan yetersiz besleniyor. 10 milyon insan açlıktan hayatını kaybediyor. 1 trilyon dolar israf ediliyor. Bizim millet olarak bu israfın önüne geçmemiz gerekiyor. Biz değerlerimiz itibariyle vahşi bir büyümenin taraftarı olamayız. Bizim temel ilkemiz net. Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir. Ekmek alırken, ekmeği bölerken birkaç defa düşünülmesini ona göre davranılmasını rica ediyorum. Ekmeğe nimet diyenlerdeniz. Artık biz beyaz undan ekmek dönemini kapatıyoruz. Artık kepekli undan ekmeği üretelim. Gıda orada, vitamin orada. Biz bütün vitaminini çıkarıyoruz. Batı bunu anladı. Biz de bu açığı süratle kapatacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü...

Bizim dönemimizde olağanüstü hal kaldırılmıştır. Biz iktidara geldiğimizde Kürt kardeşlerimiz bizden olağanüstü hali kaldırın başka şey istemiyoruz dedi, kaldırdık ama değişen bir şey yok.

AK Parti ile Türkiye`de parametreler değişimiştir.

Biz Sivas`ın, Çorum`un, Dersim`in de acılarını paylaşıyor ve onlarla yüzleşiyoruz.

Acılar üzerine sağlıklı bir gelecek imar edilemez. Acılardan ve öfkelerden yola çıkarak kardeşlik hukuku geliştirilemez. Elbette acıları unutmayacağız ve onlarla yüzleşeceğiz.

Bundan sonra acıların değil umudun şekillendirdiği istikbale doğru yürümek istiyoruz.

O yüzden açıkca ve samimi bir şekilde diyorum ki, Diyarbakırlı kardeşim gel yüreğindeki yarayı birlikte tedavi edelim...

Irkçılık asabiyettir ve asabiyet de şeytandandır. Irkçılık duygusunu aşılamaya çalışanlardan şeytandan uzak durduğumuz gibi uzak duracağız. Şeytanın izinden gidenler kaybedecek kardeş olarak kazanan biz olacağız.

Samimiyseniz dürüstseniz bırakırsınız silahları, gitmek istediğiniz ülkeye gidersiniz. Bunun güvencesini de verdik.

Paris`teki infazlarla ilgili hükümeti eleştirenler olay aydınlatılınca özür dileyecek.

Bize samimi gelenler bizimle görüşüyor, güveniyoruz adaya gönderiyoruz. Bunu da açık açık söylüyoruz. Sen oradan döndükten sonra zehir zemberek konuşursan, Başbakan Kürtlere bomba yağdırıyor dersen olmaz. Biz Kürtlere gönlümüzü açtık, teröristlere bomba yağdırıyoruz. Terörle mücadelemiz aynen devam edecek.

İstanbul`a yılda yüz milyon kapasiteli 3. havalanımız inşallah ihalenin ilanını Perşembe günü yayınlıyoruz. 100 milyon kapasite ile hizmete başlıyacak havalimanı zamanlar 150 milyona kadar çıkabilecek. Onun hemen ardından Kanal İstanbul ve İstanbul`un iki yakasına kurulacak birer milyonluk şehirler için start verilmiş olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir