• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
‘Suriyeli askerleri ben öldürttüm!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Ordusu’ndan ayrılan Binbaşı Hüseyin Harmuşi, Cisr Eş Şugur bölgesinde rejimin iddia ettiği gibi silahlı bir çete bulunmadığını, Suriye ordusundan öldürülen askerlerden kendisinin sorumlu olduğunu, bu askerleri halkı kasıtlı olarak öldürdükleri ve ikazları dinlemedikleri için öldürmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Ordudan ayrılmalarında en büyük etkenin ağlayan kadın ve çocuk manzaraları olduğunu dile getiren binbaşı, tüm onurlu ordu mensuplarını da vatandaşları, kardeşlerini öldürmemeye çağırdı. Binbaşının ifadesine göre Cisr Eş Şugur sakinlerinin yüzde doksanı kasabalarını terk etti. Geri kalan kısmı ise Suriye ordusu tarafından canlı kalkan olarak kullanılıyor.

 

Suriye Ordusu’ndan ayrılan Binbaşı Hüseyin Harmuşi, El-Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada Suriye rejiminin silahlı çeteler elinde öldürüldüğünü ilan ettiği askerlerin ölümünden kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.

Binbaşı Hüseyin Harmuş, askerlerin silahsız, savunmasız halka saldırdığını, kendilerini defalarca uyardıklarını ancak sözlerini dinlemeyip saldırılarına devam ettikleri için öldürmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Kadın ve çocukları canlı kalkan yaptılar


Binbaşı Harmuş kendisinin ve yanındakilerin Cisr Eş Şugur’un yüksek bir mekanında mevzilendiklerini, ordudan ayrılan askerlerin başında kendisinin bir direniş başlattığını duyan Suriye ordusunun ise kadınları, çocukları ve yaşlıları canlı kalkan olarak kullanmaya başladıklarını söyledi.

Harmuş vatandaşları çıkarmayı denediklerini ancak tam anlamıyla bunu başaramadıklarını yaklaşık yüzde doksanını çıkarabildiklerini ifade etti. Geri kalan yüzde onluk kısmı ise ordunun canlı kalkan olarak kullandığını, kendilerinin önce bu güçleri uyaracaklarını sonra da silahsız sivilleri korumaya çalışacaklarını belirtti.

Harmuş ordudan ayrılma sebebini şöyle açıkladı: ‘Kadınları ve çocukları ağlarken gördüm. Yanımdaki askerlerle beraber bu manzaraya dayanamadık. Onlar (Suriyeli askerler) bize saldırdıkları halde biz onları öldürmemek ve yaralamamak için uğraşıyoruz. Bizim hedefimiz silahsız sivilleri korumak.’

Kardeşlerinizi vurmayın!

Binbaşı Harmuş bu noktada ordudaki arkadaşlarına da şu mesajı gönderdi: ‘Ülkelerini ve halklarını korumak için yemin eden onurlu subaylara gelin benimle beraber savaşın, benimle beraber ölün demiyorum. Ancak halkı, kardeşlerimizi vurmayın.’

Binbaşı Harmuş, rejim kuvvetlerinin bitkileri ve tarlaları yaktıklarını, bunun ardında da şu iki sebebin yattığını açıkladı: Birincisi zarar vermek, ikincisi de ordu kasabaya girdiğinde tarlalara doğru yönelip saklanan halkı açığa çıkarmak.

Binbaşı Harmuş, kendilerinin saldırmadan önce Suriyeli askerlere şöyle seslendiklerini ifade etti: ‘Şerefi, onuru olan ve ülkesini seven dışarı çıkar, biz de onu vurmayız.’ Binbaşı son olarak dışarı çıkıp silahını bırakanları ailelerine teslim ettiklerini çünkü birinci derecede görevlerinin halkı korumak olduğunu dile getirdi.

timeturk

Bu haberler de ilginizi çekebilir