• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Bu Geceyi Şükür ve İbadetle Geçirelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil ilçe müftüsü Hanifi Ballı Mevlit Kandili münasebetiyle İlke Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada tüm Müslümanların kandilini kutladı.
 
Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (sav) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü`l-Evvel ayının 12. Gecesi, Miladi takvime göre ise 20 Nisan`da dünyaya geldiğini hatırlatan Müftü Ballı, Mevlid Kandili münasebetiyle Müslümanların boş durmayarak sürekli şükür ve ibadet etmesi gerektiğini ifade etti.
 
Kandil münasebetiyle düzenleyecekleri etkinlikler hakkında da bilgi veren Müftü Ballı, "Mevlid, peygamberimizin Hz. Muhammed doğum gece demektir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Herkes bu geceyi şükredip çokça Kur`an okumalı, dualar etmeli, sünnet ya da kaza namazlarını kılmalı. Sadece bu gece değil, bir ay boyunca evlerde ailece gerekirse komşularıyla beraber mevlitler okunmalı, yemekler verilmeli, hediyeleşmeli. Bu sayede hem komşuluk bağları hem de aile bağları güçlenir" dedi.
 
Mevlit programlarının, erkek kadın karışık olmadan, çalgı ve başka haram karıştırmadan, Allah rızası için yapılması gerektiğini dile getiren Müftü Ballı, "Salevat-ı şerife getirmek, tatlı şeyler yedirip içirmek, hayrat ve hasenat yapmak, böylece, o gecenin şükrünü yerine getirmek hayırlıdır" ifadelerini kullandı.
 
Müftülük olarak mevlit kandili nedeniyle bir aylık program hazırladıklarını söyleyen Müftü Ballı, "Bütün camilerde program yapılarak mevlidin önemi ve Hz Muhammed`in (sav) hayatı anlatılacak. Mevlitler okunacak hediyeler dağıtılacak, evlerde mevlitler tertiplenecek, düğün salonlarında mevlitler okunacak ve yemek verilecek. Kur`an kursu öğrencileri arasında sınavlar yapılacak başarılı olanlara hediyeler verilecek" dedi. (Hasan Gündüz - İLKAH)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir