• DOLAR 32.517
  • EURO 34.532
  • ALTIN 2492.858
  • ...
Diyarbakır'da döşenen parke taşları engelliler için dizayn edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir çok mahallede parke taşı yenileme ve döşeme faaliyetleri devam ederken yapılan çalışmalarda engelli vatandaşların yaşantısını kolaylaştırmak için uyarı ve takip parke taşları da kullanılıyor. Çalışmalarda bu ayrıntılara dikkat edilmesi engelli vatandaşları sevindirdi.

Huzurlu,temiz ve yaşanılır bir Bağlar için büyük bir hizmet seferberliği başlattıklarını,bu kapsamda bir çok cadde, sokakta yol yapım, bakım ve asfalt döşeme çalışması yürüttüklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşların eleştirilerine neden olan kaldırımları yenileyerek parke taşı döşeme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

İki hafta önce başlayan çalışmalarda 5 bin metre kare parke taşı döşediklerini belirten Beyoğlu, "Yollarımızı asfaltlamanın yanında bozulmuş ve eskimiş olan kaldırımlarımızın bakım ve onarımını yaparak parke taşlarını döşüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yaşantısını kolaylaştırmak için uyarı ve takip parke taşlarının döşemesini  gerçekleştirerek bu konudaki hassasiyetimizi de ortaya koyuyoruz." dedi.

Beyoğlu, "İlçemizde bozulmuş olan, bakımsız hale gelen yolları, caddeleri  ve sokakları yenilemek için başlatmış olduğumuz hizmet seferberliği devam ediyor. Buralarda gerekli bakım ve onarımı yaparak bazalt taşından üretmiş olduğumuz asfalt ile güzelleştiriyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra vatandaşlarımızın günlük yaşamda kullandığı kaldırımları da yenileyerek yeni parke taşları döşüyoruz. Bizim işimiz vatandaşımıza layık olduğu hizmetleri götürmek. Çok yönlü çalışmalarla caddelerimizi, sokaklarımızı ve kaldırımlarımızı kullanışlı hale getiriyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir