• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Eski Kudüs Müftüsüne 4 ay Mescidi Aksa’ya giriş yasağı getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh İkrime Sabri basına yaptığı açıklamada,” İşgalci siyonistler, evimi bastı ve Mescidi Aksa’ya giriş yasağımı 4 ay daha uzattığını bildirdi.” dedi.

Şeyh Sabri, işgalci Siyonistlerin, Kudüslülerin sesini susturmak istediğini ve göstericilerin namaz kılmasını dahi engellediğini belirterek, "Bu tür hukuksuz girişimler işgalcilerin tabiatında mevcuttur. İşgalcilerin beni hedef alması Mescidi Aksa’nın hedef alınması anlamına geliyor. İşgalcilerin bu adımları, kişisel ibadet özgürlüğünün ihlali oluğu gibi uluslararası hukuka da aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Şeyh Sabri yaptığı açıklamada, "Mescidi Aksa'yı bedeli ne olursa olsun savunmaya devam edeceğiz." ifadelerine de yer verdi.

Şeyh Sabri’ye 1 haftalık yasak verilmişti

Eski Kudüs ve Filistin Müftüsü olan ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini de yürüten Şeyh Sabri, 29 Mayıs'ta işgalci siyonistler tarafından evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı.

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Yafa (El Halil) Kapısı'nda bulunan polis merkezine götürülerek kısa süre gözaltında tutulan Şeyh Sabri, "halkı siyonistlere karşı tahrik etmek ve kışkırtmak" iddiasıyla suçlanmıştı.

Şeyh Sabri bir hafta Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılma cezası verildikten sonra aynı gün serbest bırakılmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir