• DOLAR 32.537
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2499.185
  • ...
Gaziantep'teki fabrikalarda Covid-19 tedbirleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus salgınının birinci aşamasının geride bırakıldığı Türkiye’de normalleşme adımları atılırken Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde salgınla mücadele kapsamında önlemlerden taviz verilmeden üretime devam ediliyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde yer alan tesisleri ziyaret edip, incelemelerde bulunarak sanayiciye aldıkları önlemlerden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyarette, Türkiye İhracatçılar Meclisi Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan, Vali Gül ve Şahin'e Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemlerle ilgili bilgiler verdi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tesislerde yaptıkları incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Gül, sanayicilere alınan önlemlerden dolayı teşekkür etti.

Vali Gül, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde yer alan üretim tesislerindeki olağanüstü önlemlerin pandemiyle mücadeledeki önemine dikkat çekerek, “Sağlık Bakanlığımızın bütün illerde uyguladığı tedavi ve filyasyon yöntemleri ile Dünya Sağlık Örgütü ve diğer bakanlıklarımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada önemli olan dört konu var. Birincisi kamu düzeninin muhafaza edilmesidir. İkincisi üretim ve tedarik zincirinin korunmasıdır. Üçüncüsü ise sağlık sistemimizin ayakta kalmasının sağlanmasıdır. Dördüncüsü konu ise sosyal mesafe ve maske takarak diğer sosyal ilişkilerin muhafaza edilmesidir.” dedi.

“Bir çalışanda hastalık tespit edilince OSB’den kaynaklandığı algısı yanlıştır”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde her türlü önlemin en iyi koşullarda alındığına dikkat çeken Gül, “OSB’ler üretim ve tedarik zinciri açısından çok önemli yerlerdir. Kamuoyunda şöyle bir algı var; bir çalışanda hastalık tespit edilince sanki OSB’den kaynaklandığı algısı oluşuyor. Bu yanlış bir algıdır. Biz daha önce 930 işletmeyi denetledik. Bunun böyle olmadığını gördük. Bugün yine geldik. Sanayi tesislerimizde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bir kişi için en az 10 metrekarelik alanın bulunmasıdır. Ancak görüyoruz ki bizim sanayi tesislerimizde bir işçiye 10 değil neredeyse 100 metrekare alan düşüyor. Sosyal mesafe alanında hiçbir sorun yok. Yemekhaneler, giyinme odaları, lavabolar, mescit ve idari ofisler açısından her şey olması gereken gibi ve sanayicilerimiz her türlü önlemi en üst noktada alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Sanayicilerimizin yanında işçilerimize düşen görevlerde var”

İş güvenliği uzmanlarına büyük görev düştüğünü belirten Gül, “Sanayi tesislerimizde her şeyin dört dörtlük olduğunu gördük. Ancak sanayicilerimizin yanında işçilerimize düşen görevlerde var. İşçilerimiz iş dışında mahallelerinde ve sosyal ilişkilerinde maske, mesafe ve hijyen koşullarına dikkat etmeli. Bu anlık bir olay. Maske, mesafe ve hijyene dikkat etmezsen her an hastalığı kapma ihtimalin var. Bunun için de herkese şüphe ile bakmalıyız. Bu günler geride kalacaktır. Ama şunu da ifade etmek gerekir ki Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi üretim şartları açısından Türkiye’deki en iyi durumdaki organize sanayidir. Eksiklikler elbette olacaktır. Ancak eksiklik görüldüğünde hemen tamamlanmaktadır.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de aldıkları olağan üstü önlemlerden dolayı Gaziantepli sanayicilere teşekkür etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan da tesislerin tamamında olağan üstü önlemler alındığını, çalışanların tesislere gelişinden gidişine karar geçen süreçte servisler, giriş çıkışlar, yemekhane ve ortak alanlar en iyi şekilde kontrol altına alınarak çalışanların hijyen bir ortamda her türlü kurala uygun halde çalışabilmesi için gerekli koşulların oluşturularak üretim gerçekleştirildiğini ifade ettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir