• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep'ten 5 ildeki saha çalışanlarına 200 bin siperlik desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığının finanse ettiği "Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı" çerçevesinde kentte üretilen 200 bin koruyucu yüz siperliğinin dağıtımı amacıyla protokol imzalandı.

Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Hatay ve Adana illerindeki sağlık çalışanları, güvenlik güçleri ve belediye çalışanlarına hibe edilen koruyucu yüz siperlikleriyle sahada aktif şekilde çalışanların, yeni tip Coronavirus'ten (Covid-19) korunması hedefleniyor.

Yüz koruyucu siperlerin Gaziantep'teki dağıtımı kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Müteahhitleri Derneği, Özel Eğitim Kurumları Federasyonu, Sürücü Kursları Derneği, Okul Öncesi ve Anaokulları Derneği ve Özel Öğretim Kurumları Derneği ile imzalanan protokole ilişkin Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, yüz siperliklerinin Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi'ne ait model olduğunu ve birçok kez kullanılabildiğini ifade etti.

Pandemi mücadelesinin başlamasıyla birlikte iştirakleri yüz siperliği üretimi projesini hayata geçirdiklerini belirten Yıldırım, "Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu iş birliğiyle ürettiğimiz 200 bin yüz siperliğinin Covid-19 mücadelesine hizmet edecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Üretilen koruyucu yüz siperliklerinin emsallerine göre farklı özelliklere sahip olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bunlar 'kullan at'  şeklinde siperlikler değil. Birden fazla kullanıma olanak sağlayan, patenti GETHAM'a ait olan bir modeldir. Önündeki PVC asetat değiştirilerek uzun süre kullanım imkânı sağlıyor. Enfeksiyon uzmanı hekimlerin fikirleri alınarak üretilen bu siperliklerin, 200 bin adetlik üretimini tamamladık ve çok kıymetli kurumlarımızla protokol imzalayarak şehrimiz ve bölge illerindeki dağıtımı için adım attık. Her zaman söylediğimiz gibi tüm imkânlarımız şehrimiz ve ülkemiz için seferberdir." diye konuştu.

Yıldırım, yüz siperliklerinin, özellikle sahada çalışacak olanların enfekte olma riskine karşı kritik bir koruyucu olduğunu ifade etti.

Protokol töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı da, pandemi sürecinde Gaziantep Ticaret Odası ile yaptıkları iş birliklerine dikkat çekerek "Gaziantep Ticaret Odası, salgının başlamasıyla birlikte 2 bin koruyucu tulum hibe ederek sağlık çalışanlarımıza önemli destekte bulundu. Sonrasında da personelimizin çok önemli bir ihtiyacı olan yüz koruyucu siperlikleri üreterek kullanımımıza sundular. Bu önemli desteklerinden ve önümüzdeki süreçte birlikte yapacağımız iş birliklerinden dolayı Gaziantep Ticaret Odasına teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir