• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Silifke`de gönüllü arama kurtarma ekibi oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Silifke`de Arama Kurtarma Ekibinde görev alacak olanları seçmek için sertifikalı ücretsiz \"ilkyardım ve afet bilinci\" eğitiminin ikincisi Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ve Mersin Üniversitesi MYO`nda yapıldı.

Silifke Kent Konseyi ve Kızılay Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitime 18 kişinin katıldığı belirtilen seminerde temel yaşam desteği, yanma, burkulma, kırık durumlarında ilk yardım uygulamalarıyla birlikte eğitimde doğal afetler öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatılıyor. Eğitim sonunda kursa katılanlar sınava tabi tutulacaktır.

Sınav sonucunda başarılı olanlarA sertifika başarı olamayanlara katlım belgesi verilecek. İlkyardım eğitimi 16 saat, afet bilinci eğitimi ise 4 saat olup, teori ve uygulama olarak eğitim verildiği bildirildi.

Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, \"Yapılan eğitimlerin amacı; kendimizi ve çevremizdekileri gelecek bir afete hazırlamak için afet bilincini yükseltmek, alınacak önlemlerle afet riskinin azaltılacağı bilgisini yaymaktır. Bu eğitimlerin sonucundaki amacımız, gönüllü katılımcılarımızla, Silifke Arama Kurtarma Ekibi`ni oluşturmaktır\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir