• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin`deki STK`lardan 10 milyon imza kampanyasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Temsilcisi ve Mustazaflar Cemiyeti Mersin şubesi Başkanı Veysi Yumlu ve TESSEP Mersin temsilcisi Ercan Fidan, Memur-Sen Mersin şube başkanı Atilla Olçum`u ziyaret ederek \"Kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza\" kampanyasına desteklerini bildirdi.

 

Memur-Sen sendika binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Memur-Sen Şube Başkanı Atilla Olçum, başörtü sorunun, Memur-Sen olarak kuruldukları günden bu yana kurumsal olarak özel uğraş verdikleri, hassasiyet gösterdikleri bir mesele olduğunu söyledi.

 

Günün idarecileri iktidardan korktukları için görmemezlikte geliyorlar ya yarın...
Türkiye`de bulunan cemaatler ve sivil toplum kuruluşlarının çoğunun, başlatılan kampanyaya destek verdiklerini hatırlatan Olçum, \"Muhafazakarlığı ile bilinen ve tek başına güçlü bir iktidar var. Bugünün idarecileri siyasi iradeden çekindikleri için, üniversitelerde başörtüsüne seslerini çıkaramıyorlar. Her ne kadar üniversitelerde esnedi denilse de üniversitelerde başörtü meselesi rektörün iki dudağı arasında. Rektörün lütfü ile bu iş serbesttir. Üniversitelerde bile başörtüsü özgürleşmemiş. Örneğin en basitinden Mersin Üniversitesi. Daha düne kadar kampusun kapısında başörtülü kızlarımızın zorla başlarının açtırıldığı bir üniversite. İşte böyle bir üniversitede herkes istediği gibi yaşıyor diyebilir miyiz? Şimdilik seslerini çıkarmıyorlar ama bir taraftan da bileniyorlar. Bu alanda yasal düzenleme yapılmalı. Bugün AK Parti var, ya yarın kim gelecek. Yarın başka bir parti geldiğinde ne olacak\" diye sordu.

 

Memur-Sen olarak sürece daha sıkı sarıldık
Sivil bir Anayasa adımlarının hala atılmamış olmasının, Memur-Sen olarak sürece daha sıkı sarılmalarına neden olduğunu ifade eden Olçum, yaşanan süreci şu şekilde aktardı: \"Özgürlük için bir ayda 10 milyon imza toplayacağız. On milyon imza demek Türkiye`de bulunan yedi kişiden birinin imza atması demektir. Bu süreçte TBMM`nin önünde bir basın açıklaması yaptık. 10 Aralıkta Dünya İnsan Hakları nedeni ile Türkiye genelinde \"kılık kıyafet ve başörtü serbestliği\" ile alakalı kitlesel basın açıklamaları yaptık. 2 Ocak`ta da sivil itaatsizlik yaptık. Yani Mersin`de bulunan 15 bin üyemiz çalıştıkları kurumlara sivil gittiler. Mersin Muğdat Camii, Ulu Camii, Kuru Çeşme, Memur-Sen binası önü, İstasyon olmak üzere 6 yerde stant açmış bulunmaktayız. Mersinin 9 ilçesinde ise arkadaşlarımız arı gibi çalışıyorlar.\"

 

Toplumu ilgilendiren, toplumun hassasiyetleri ile alakalı olan meselede Memur-Sen ile beraber olmak, destek vermek için aldıkları kararı bildirmek üzere ziyarette bulunduklarını dile getiren TESSEP Mersin temsilcisi Ercan Fidan ise, \"Biz de Tessettür Platformları Birliği olarak yaptığımız basın açıklamalarında bu sorunun anayasal güvence altına alınması gerektiğini vurguladık. Başörtüsünün her alanda özgür olması için çalışmalarda bulunduk. Bu alanda tüm sivil toplum kuruluşların birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz\" dedi.

 

Peygamber Sevdalıları Mersin Temsilcisi ve Mustazaflar Cemiyeti Mersin şube başkanı Veysi Yumlu ise, Memur-Sen`in başlatmış olduğu bu kampanyaya destek verdiklerini dile getirerek imza toplama konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını aktardı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir