• DOLAR 32.455
  • EURO 34.488
  • ALTIN 2473.992
  • ...
Diyarbakır’da maske takma zorunluluğu kararına vatandaşlardan destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Konuyla ilgili Sur Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu, virüs bulaşma riskinin yüksek olduğu Melikahmet Caddesinde, Gazi Caddesinde ve İç Kale Hazreti Süleyman makamında bulunacak bütün vatandaşlarımız ile Sur İçindeki banka ve PTT kuyruklarında bekleyen vatandaşlarımızın, İlçe Hıfzıssıhha kararıyla 4 Haziran tarihinden itibaren maske takma zorunluluğu getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

 

Alınan bu kararı olumlu karşıladıklarını belirten Diyarbakırlı vatandaşlar, kararın hem kendi sağlıkları hem de çevredeki vatandaşların sağlığı için çok önemli olduğunu söylediler.

Coronavirus (Covid-19) salgınının bulaşma riskine karşı kalabalık ortamlarda maske takmanın çok faydalı olduğunu belirten vatandaşlar, alınan bu kararı desteklediklerini belirterek herkesin karara uymasını istedi.

“Herkesin bu karara saygı duyup duyarlı olmasını istiyorum”

Covid-19 salgınının bulaş riskine karşı maske takmanın önemli olduğuna dikkat çeken Mehmet Sait Çetin, bundan dolayı alınan karara herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi.

Çetin, şöyle devam etti: “Maske gibi önlemler Covid-19 salgının bulaşmaması adına bizim için çok önemlidir. Bundan dolayı maskelerimizi her zaman takmalıyız. Zaten bilindiği sağlık ekipleri ve çalışanlar bizler için seferber olmuş durumda. Hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekilerin sağlığını düşünerek yapılan uyarıları dikkate almalıyız. Gazi Caddesi gibi yasağın alındığı caddelerde kurallara tam uyuyoruz. Bu karara duyarlılık göstererek evden çıkarken maskemi takıyorum. Herkesin bu karara saygı duyup duyarlı olmasını istiyorum. Bu konuda tedbiri almasını isterim.”

“Öncelikle maskeyi hem kendim hem de ailem için takıyorum”

Maske tedbirine hem kendisi hem de ailesi için uyduğunu belirten Tahir Miran, “Öncelikle maskeyi hem kendim hem de ailem için takıyorum. Çünkü kalabalık ortamdan çıktıktan sonra evime gitmiş olacağım. Yani eve gittiğimiz zaman aldığım önlemler ile kendimi rahat hissetmem gerekiyor. Benim dışımdaki vatandaşlar da maske gibi önlemlerini alıp dışarı çıksın. Böylece kendilerini rahat hissetsinler. Bu hastalığı bitirmek için herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Yoksa bu hastalık maske gibi önlemler alınmazsa bitmez. Kısacası çevremizi, kendimizi ve ailemizi korumak için tedbirler almamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Karardan sonra maskeyi takmaya daha çok önem verdim”

Çevredeki insanları riske atmamak için maske tedbirini almak gerektiğini belirten Mikail Deniz, “Şehrin birçok caddesinde alınan maske takma zorunluluğu kararına bence herkesin uyması gerenken bir konudur. Çünkü Covid-19 salgını bulaşıcı bir hastalıktır. Çevremizdekilerin sağlığını riske atmamalıyız. Ayrıca kendi sağlığımız için de bunu uygulamalıyız. Kısacası topluma ve kalabalık alanlarına girerken takmalıyız. Hatta ben de maske takma zorunluluğu kararından sonra takmaya daha çok önem verdim.” dedi.

“Karara uymayanları zaman zaman uyarıyorum”

Maske takma tedbirine uymayanları uyardığını vurgulayan Yıldırım Koyun ise şunları söyledi: “Diyarbakır’ın birçok noktasında ve caddelerinde maske kuralına uymayan birçok insan var. Covid-19 virüsünün bulaş riskine karşı maskelerin takılması gerekiyor ama maalesef buna uymayanlar da var. Ben bu kurala uyuyorum hatta uymayanları zaman zaman uyarıyorum. Ancak çoğu kişi maalesef uymuyor. Ben önlem olarak maskenin dışında sosyal mesafe kuralına uyuyorum. Ellerimi yıkıyorum. Kalabalık ortamdan uzak duruyorum. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyorum.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir