• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
BBDH`de ilkler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Bölge Devlet Hastanesi, bölgede bir ilke daha imza attı. Hastanede ilk defa Laparaskopik nefrektomi (böbreğin kapalı yöntemle alınması ameliyatı) gerçekleştirildi. Üroloji kliniğinde ise, ilk olan prostat biyopsilerine başlanıldığı belirtildi.

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Adnan Tuna, fakülteler dışında çevre illerde ilk defa Bölge Hastanesi`nde kapalı yöntemle böbreğin alınması ameliyatının yapıldığını söyledi.

 

Tuna, \"Laparaskopik nefrektomi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bölgede Dicle Üniversitesi dışında bu ameliyatın gerçekleştirildiği tek hastane olma özelliğini kazanmıştır. Bu kapalı ameliyat sayesinde hasta ameliyat sonrası daha az ağrı duymakta ayrıca hastanede kalma ve iyileşme süresi oldukça kısalmaktadır\" dedi.

 

Prostat Biyopsi Yapılıyor
Bölge Hastanesinde üroloji serisinde prostat biyopsilerine başlandığını belirten Tuna, artık hastaların başka illere gitmesini önlediklerini vurguladı. Tuna, \"Laparaskopik nefrektominin yanı sıra, Bölge Devlet Hastanesi Üroloji Kliniğinde bir başka ilk olan prostat biyopsilerine başlanmıştır. Yine bölgemizde bu işlemin yapıldığı tek merkez haline gelen Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde artık hastalar Diyarbakır`a sevk edilmeyecektir\" ifadelerini kullandı.

 

Kapalı böbrek taşı ve üreter taşı (idrar kanalı) ameliyatlarının devam ettiğini söyleyen Tuna, \"Sadece erişkin hastalarda değil çocuk hastalarda da bu ameliyatlar başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Taş kırma cihazı da yakın bir zaman içerisinde hastane hizmetlerine eklenecek ve taş kırma işlemine de başlanacaktır\" dedi.

 

Taş Kırma Cihazı Kurulacak
Hastanede en kısa zamanda taş kırma cihazının kurulacağını ifade eden Tuna, \"Bölge Hastanesi`nde üroloji alanında modern ameliyat teknikleri ile laporoskopik nefroktomi(kapalı bıçaksız ameliyat)yapılmıştır. Ayrıca endoskopik ürolojik(bıçaksız) ameliyatlar da hastanemizde yapılmaktadır. Ve yakın bir zamanda hastanemize böbrek taşı kırma cihazı da kurulacaktır. Bu yenilikler dışında normal üroloji kliniklerinde yapılan bütün ameliyatlar, erişkin ve çocuk hastalara başarılı bir şekilde üroloji kliniğimizde üroloji doktorlarımız Mustafa Cengiz Zaman, Seyfettin Örgen, Rahmi Aslan, Cem Kezer ve Alaaddin Akay tarafından yapılmaktadır\" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir