• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...

BİNGÖL - Malatya merkezli; Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FKA`dan yapılan yazılı açıklamada, \"Konferansın amacı; bölgesel kalkınma alanında çalışmalarda bulunan bilim adamlarını, uygulamacıları ve üniversiteler dışındaki araştırmacıları buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine zemin hazırlamaktır\" denildi.

 

İlki 2011 yılında Malatya`da; Kalkınma Bakanlığı, OECD, İslam Kalkınma Bankası, Avrupa Komisyonu, yerli ve yabancı üniversiteler, çeşitli araştırma kurumları, kalkınma ile ilişkili çeşitli kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı`nda 18 farklı başlık altında 88 bildiri sunulduğu ve kabul edilen bildiriler konferans bildirilerinin kitabında yayımlandığı belirtildi.

 

\"2. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı da, Çağrı (Call for Papers) ve Özel Davetli Oturumlar (Invited Sessions) şeklinde gerçekleştirilecektir. Konferansta ayrıca uluslararası en iyi uygulamaların (best practice) tartışılacağı tematik oturumlar da bulunacaktır. Bu kapsamda konferansa bildiri sunmak isteyenlerin Türkçe veya İngilizce bildiri özetlerini 15 Mart 2013 tarihine kadar aperubkfirat@firat.edu.tr adresine iletmesi gerekmektedir\" denilen açıklamada, konferansla ilgili daha detaylı bilgiye www.bolgeselkalkinmakonferansi.org adresinden ulaşılabileceği kaydedildi. (Nihat Kanat - İLKHA)