• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Oxford'da geliştirilen aşı, Brezilya'da da uygulanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brezilya'da yayın yapan G1'deki haberde, 2 bin Brezilyalının Oxford Üniversitesince geliştirilen aşının test aşamasına katılacağı ve Brezilya'nın, "İngiltere dışında aşının denendiği ilk ülke" olacağı belirtildi.

2 BİN BREZİLYALI GÖNÜLLÜ OLACAK
Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı'na (Anvisa) göre, Sağlık Bakanlığının da desteğiyle Federal Sao Paulo Üniversitesi'nin koordinesinde 2 bin gönüllü Brezilyalı, aşının test aşamasında yer alacak.

YÜZDE 50 OLUMLU SONUÇ VERİYOR
Projedeki bilim adamı Daniela Ferreira, aşının test aşamasından sağlıklı sonuçlar alınması için virüsün görüldüğü yerdeki vaka sayılarının düşmemesi gerektiğini vurguladı.

İngiltere'de önce maymunlar üzerinde denenip olumlu sonuçlar alındıktan sonra nisan sonunda insanlar üzerinde denenmeye başlanan aşının yüzde 50 olumlu sonuç verdiği, ancak bunun henüz aşının işe yaradığını garanti etmeyeceği açıklandı.

BREZİLYA'DA KORONAVİRÜS VAKALARI
Dünyada ABD'den sonra en çok koronavirüs vakasının görüldüğü Brezilya'da 31 bin 199 kişinin hayatına mal olan virüs, bugüne kadar 555 bin 383 kişide görüldü.

BOLSONARO "SADECE BİR GRİP" DEMİŞTİ
Latin Amerika'da salgının "merkez üssü" olarak nitelenen Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, virüsü küçümsemesi ve salgına karşı gerekli önlem almaması nedeniyle sıkça eleştirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir