• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
7 resimle Muhammed Ali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhammed Ali`nin babası boyacı, annesi ise temizlikçiydi. Babası, Ali`nin avukat veya öğretmen olmasını istiyordu ancak oğlunu ilk kez ringde gördüğünde ise, "Benim oğlum dünya ağırsiklet şampiyonu olacak" demiştir.
Ali`nin uçak fobisi
Ali`nin uçak fobisi
`Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım` sözü ile de spor tarihinde eşsiz bir yer edinen Muhammed Ali, uçakla seyahat etmekten oldukça çekinirdi. 1960 Roma Olimpiyatları’na katılmak için kafilenin uçakla Roma’ya gideceğini öğrendiğinde uçağa binmemek için uzun süre direnen Ali, uzun ısrarlar sonucu ancak bir paraşüt alıp giyerek uçağa binebilmişti.
Ali, iyi bir aile babasıydı
Ali, iyi bir aile babasıydı
Muhammed Ali, iyi bir aile babasıydı. Meryem Ali ve Raside Ali adında 2 kızı vardı. İngiliz yönetmen Clare Lewins`in çektiği "I am Ali" filminde Ali`nin kızları, oğlu, eski eşi ve kardeşiyle yapılan röportajlara ve Ali`nin kişisel ses kayıtlarına yer verilmiştir.
Mike Tyson`dan Ali`ye telefon
Mike Tyson`dan Ali`ye telefon
Mike Tyson 14 yaşındayken Muhammed Ali`nin Larry Holmes`e yenildiği maçı izlemişti. Tyson, Ali`yi telefonla arayarak şunları söyledi, "Ben büyüyüp onu senin için yeneceğim" 7 yıl sonra Holmes`le dövüşen Tyson, rakibini 4. turda yenmeyi başarmıştır.
Muhammed Ali`nin maçlarında Türkiye
Muhammed Ali`nin maçlarında Türkiye
Ülkemizde Muhammed Ali`nin maçlarıyla özdeşleşmiş olan TRT spikeri Orhan Ayhan, o dönemde şöyle konuşmuştu: Ankara`da bir otelde kalırdım. Görevliler 01:30-02:00 gibi kaldırırlar, kahvaltı yapardım. Sonra uzun yürüyüşe çıkardım. Sabah ışıklarına hayli vakit varken attığım her adımda birçok evde ışıkların yandığını insanların Muhammed Ali`nin maçlarını izlemek için kalktıklarına şahit olurdum.
Hayranları Ali`yi unutmuyor
Hayranları Ali`yi unutmuyor
Vefat eden efsanevi boksör Muhammed Ali`nin çocukluğunu geçirdiği ABD`nin Kentucky Eyaleti`nin Louiseville kentindeki evi hayranları tarafından ziyaret ediliyor.
 Doha`daki Muhamed Ali sergisi
Doha`daki Muhamed Ali sergisi
74 Yaşında hayatını kaybeden ABD`li efsanevi boksör Muhammed Ali`nin anısına, Katar`ın başkenti Doha`daki İslam Eserleri Müzesi`nde açılan sergide, ünlü boksöre ait fotoğraflar, boks eldivenleri ve 1960 ile 1978 yılları arasındaki spor hayatını konu alan yayınlar yer aldı.
Kaynak, TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir