• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Sırtından vurmuşlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı`nın başlattığı soruşturma kapsamında, 1994 yılında Tunceli`de intihar ettiği öne sürülen eski Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu`nun otopsisinde ilk sonuç çıktı. Çillioğlu`nun kürek kemiğinde delik ve iki kaburga kemiğinde kırık tespit edildi. 17 yıl sonra mezarı otopsi için açılan Çillioğlu`nun ölümünde `suikast` şüphesi kuvvetlenmeye başladı. Çillioğlu`nun Düzce`nin Kaynaşlı ilçesi Sarıçökek köyündeki mezarının açılması sonrası çıkarılan kemikler özel fırçalarla temizlendikten sonra torbalara konularak, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Burada yapılan incelemede Albay Çillioğlu`nun kaburgalarında kırıklar ve kürek kemiğinde delik tespit edildiği belirtildi.

ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

Albay Kazım Çillioğlu`nun oğlu Gökhan Çillioğlu, olay sonrası babasının cesedinin yalnızca kafa kısmının kendisine gösterildiğini ve kafanın arka kısmında bir kurşun deliği gördüğünü ifade etmişti. İntihar ettiği iddia edilen Çillioğlu`na dair yapılan resmi açıklamalarda, Albay`ın, sol kulağının 10 cm üzerine ateş ederek canına kıydığı söyleniyordu. Çillioğlu`nun kemikleri üzerinde dün yapılan otopsi ise, 1994`te cesedin kimseye gösterilmeyen kısmında da çeşitli ipuçlarının varlığını ortaya koydu. Gökhan Çillioğlu`nun "Babamın başının arkasında kurşun deliği vardı" ifadesine ek olarak, Kazım Çillioğlu`nun kürek kemiği bölgesinde tespit edilen delik, olayın `cinayet` olma olasılığını kuvvetlendirir nitelikte. Bulgulara göre, Albay Çillioğlu, önce dövülmüş, ardından bir kurşun başına, bir kurşun da sırtına sıkılmak suretiyle öldürülmüş olabilir.

İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORUM

Gökhan Çillioğlu, ilk otopsi sonucundan bilgisi olmadığını söyledi. "Babamın intihar ettiğine inanmıyorum" diyen Çillioğlu, mezarın açılması sırasında şunları söylemişti: "Babamın intihar ettiği söylendi. Kurşunun da sol kulağının 10 santim üzerinden girdiği belirtildi. Ben o zaman babamın cenazesinin kafa kısmına baktım. Kurşun sol kulaktan değil, kafasının arka kısmından girmişti. Babam öldüğünde biz sadece kafasına bakmıştık. Vücudunun diğer kısmına bakamamıştık. Vücudunun diğer kısmında mermi var mı yok mu bilemiyorduk."

Yenişafak
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir