• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Çekilen Araçtaki Zararı Çeken Kişi Ödeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı, araç çekimi konusunda yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Hazırlanan taslağa göre, araçların çekilmesi sırasında meydana gelen maddi zararlar, ilgili Trafik Vakfı tarafından karşılanacak. Bu kapsamda hem vakıf hem de vakıfla koordineli çalışan çekici firmalarına sigorta zorunluluğu getirilecek.

Vatandaşların araç çekilmesiyle ilgili şikâyetleri-nin artması üzerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde ekip oluşturuldu.

Zaman`ın haberine göre içinde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve belediye temsilcilerinin de yer aldığı ekip, yaşanan sorunları masaya yatırıp çözümüne yönelik bir yol haritası belirledi. Söz konusu ekip tarafından hazırlanan taslak, bakanlığa sunuldu. Alınan bilgilere göre, Trafik Vakfı başta olmak üzere ilçe belediyelerle anlaşmalı olarak çalışan çekiciler, her istediği aracı rahatlıkla çekemeyecek. Bu kapsamda öncelikli olarak trafik polislerinden bir talep gelecek. Daha sonra aracın yanlış bir yere park edildiğine dair, fotoğrafı çekilerek hazırlanan tutanak en yakın il ya da ilçe trafik şubelerine gönderilecek. Aracın çekildiği andan teslim süresine kadar bir sorun yaşanması halinde ise bütün zararlar Trafik Vakfı tarafından karşılanacak. Vatandaşların, mağduriyetlerinin kısa sürede giderilmesi için de valilikler bünyesinde bir birim oluşturulacak.

ARAÇLARI SADECE VAKIFLAR ÇEKEBİLECEK

Öte yandan, yeni düzenlemeyle birlikte özel çekici firmaları, hiçbir surette vatandaşların aracını bulunduğu yerden çekemeyecek. Ancak, il trafik vakıfları ile anlaşmaları halinde ve belediyeler tarafından ruhsatlandırılan çekiciler, gelen talepler doğrultusunda araç çekebilecek. Bu çerçevede öncelikli olarak çekici firmalarından sigorta şirketi ile anlaşmaları istenecek. Araçların çekimi sırasında yaşanan hasarlar, anlaşmalı sigorta şirketleri tarafından karşılanacak.

VATANDAŞA KÖTÜ DAVRANANIN İŞİNE SON VERİLECEK

Yeni uygulamaya göre, hem trafik vakıflarına ait otopark hem de bu vakıfların birlikte çalıştığı yerlerde görevli personel özel bir eğitimden geçirilecek. Vatandaşlara kötü bir davranışta bulunan personelin görevine son verilecek. Ayrıca otoparklar ilgili birimler tarafından aylık periyotlarla denetlenecek. Mevzuata uymayan görevliler hakkında inceleme yapılacak. Olay yerinden aracı çektiren görevlilerin, aracı çeken işletmecilerin ve aracı teslim alan otopark görevlilerinin bilgileri de yeni sistemle kayıt altına alınacak. Ancak sürücülerin herhangi bir trafik kazasına karışmaları halinde ise kişiler, istediği çekicileri olay yerine çağırabilecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir