• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Van KCK sanıkları hakim karşısına çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 7 Haziran 2012 tarihinde Van ve ilçelerinde yapılan KCK operasyonlarda yakalanan ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın da bulunduğu 13 kişinin ilk duruşması bugün Eski Van M Tipi Cezaevi Salonu`nda görülecek. Sabah saatlerinde Adliyeye getirilen zanlıların duruşmaları başladı.

 

Öte yandan Van merkez ve ilçelerinde 7 Haziran 2012`de yapılan KCK operasyonlarında; Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Asrın Hukuk Bürosu avukatı Cüneyt Caniş, Başkale eski Belediye Başkanı İhsan Güler, Muradiye İlçe Başkanı Mehmet Şirin Yıldız, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP Başkale eski İlçe Başkanı ve DTK üyesi Derviş Polat, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit, BDP Erciş eski İlçe Başkanı Veli Avcı ve BDP Van Merkez İlçe Başkanı Halis Çakır gözaltına alınarak tutuklanmış, Dosya kapsamında Bostaniçi Belediye Bakanı Nezahat Ergüneş, BDP eski İl Eşbaşkanı Mihriban Şah ile Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

Ayrıca örgüte üye olmak ile suçlanan zanlılar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan 710 sayfalık iddianame Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir