• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
AK Parti Sözcüsü Çelik Yunanistan'ın Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasına tepki göstermesini eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, ABD'deki ırkçılık karşıtı gösterilerle ilgili, "Dile getirilen eşitlik talebini Amerikan demokrasisinin, toplumunun geleceği açısından sağlıklı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik, "(ABD'deki)Meşru protestoları şiddete dönüştürmeye çalışan, kamu düzenini yıkıcı etkiyle karşı karşıya bırakmaya çalışan tüm gruplara karşıyız." diyen Çelik, 'Ne ırkçılık ne şiddet ikisine de karşıyız. Bu ikisinden birini kimse tercih etmek zorunda değil." şeklinde konuştu.

"Türkiye'de provokasyon mevsimi kapalıdır"
"Türkiye'de provokasyon mevsimi kapalıdır." diyen Çelik, "Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, kadınlara şiddet dilini kullananların karşısındayız." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Türkiye'nin Atatürk Havalimanı içerisinde 45 günde biten hastane açması, bu kriz döneminde içe kapanmayan tek ülke olduğunu göstermiştir." dedi.

Aile kavramını kim, hangi şekilde ve hangi sebeple siyaset konusu yapıyorsa yaptığının ahlaksızlık olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye'de oligarşik bir siyaset, ekonomik model oluşmuşsa bunun altında imzası olanlar bugün aile kavramı üzerinden 'sosyete' gibi kavramlar kullanıyorlar. Statüko sosyetesinin kendisine ait olan kavramları başkası için kullanmaması gerekir."

"Formülümüz önce toparlanma, sonra atılım"
Çelik, dört yeni finansman paketinin açıklandığını ifade ederek, "Dün bu destekleri verdiğimiz gibi bundan sonra da vereceğiz. Formülümüz önce toparlanma, sonra atılım." dedi.

Filistin konusu
AK Parti Sözcüsü Çelik. Filistin'e, halkına karşı atılacak son adımın, tüm adımların toplamından daha vahşi bir adım olduğunu ve ABD'de bu adıma karşı seslerin yükselmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yunanistan'ın Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasına tepkisi
Yunanistan'ın Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasına tepkisi ile ilgili de Çelik, "Kimseye meydan okumak için değil tarihimizi anmak için bu törenleri düzenliyoruz." ifadesini kullandı.

Bu haber an be an güncellenmektedir...

Bu haberler de ilginizi çekebilir