• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
DİB Ali Erbaş, Barış Çakan'ın şehit olduğunu söyledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Baba Nihat Çakan’a taziyelerini ileten Erbaş, “Gencimize Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah. Sizlere de sabırlar ihsan eylesin” dedi.

Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dille getiren Erbaş, “Bu olaylar, olmasını istemediğimiz şeyler. Sizin beyanınızdan anladığımız kadarıyla evladımızın Ezan-ı Muhammedîye saygısızlığı önlemek için uyarıda bulunmuş. Onun hakikaten inançlı olması, evden abdestini alarak çıkmış olması, bunlar bizim bir nebze de olsa yüreğimize su serpiyor.” diye konuştu.

Erbaş, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “'Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' dizeleriyle ezanın önemine dikkat çekerek, çocukların, gençlerin ezanın öneminin farkında olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Çocuğumuzun ölmesine sebep olanları da Allah ıslah etsin” diyen Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Devletimiz, hukuk ve adalet ne gerektiriyorsa inşallah ona göre en kısa zamanda cezalarını verir. Biz bu noktada adalete güveniyoruz. İnşallah hak ettikleri cezalarını alırlar ve bu da ibret olur. Bundan sonra bizim yapacağımız hukuku takip etmek, suçluların hak ettikleri cezaları alması için gerekli takibatı ve çalışmaları yapmak. Evladımız inşallah şehittir. Kardeşimizin mekanının cennet, makamının ali olması, bundan sonra millet olarak bizi üzecek bu tarz hadiselerin olmaması için dua etmektir.”

Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan’ın da katıldığı taziye ziyaretinde Barış için Kur’an-ı Kerim okundu ardından Başkan Erbaş dua etti.

Başkan Erbaş, ayrıca baba Nihat Çakan’a Kur’an-ı Kerim hediye etti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir